ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ αλλάζει εποχή

Δελτίο Τύπου

Συμβολική Τελετή Εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ από τον Υπουργό Υγείας. κο. Δαμιανό, με την παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας, κου. Δίπλαρου, του Διευθυντή του ΟΑΥ, κου. Παπακωνσταντίνου, εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας και άλλων επίτιμων προσκεκλημένων.

Την κοπή της κορδέλας από τον Υπουργό Υγείας, ακολούθησε επίσημη συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους τοπικών και Παγκύπριων Μέσων, καθώς και παράθεση cocktail για όλους τους προσκεκλημένους.

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ & της ECM Partners, Σάββας Λιασής, ο οποίος ευχαριστώντας τον Υπουργό και όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, τόνισε ότι η εξαγορά της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ από την ECM Partners, αποτελεί ένα κρίσιμο και στρατηγικό σχέδιο  – να μετατρέψει την Κύπρο σε κέντρο αριστείας και σημείο αναφοράς στην παροχή υπηρεσιών υγείας, με επίκεντρο πάνω απ’ όλα τον ασθενή.

Ο κ. Λιασής αναφέρθηκε επίσης, στο πόσο νευραλγικής σημασίας για την κοινωνία είναι η υγειονομική περίθαλψη και στην εμπιστοσύνη που οι ασθενείς δείχνουν εδώ και 37 χρόνια στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, εκδηλώνοντας την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους για τη φροντίδα που έλαβαν, ενώ με ιδιαίτερη συγκίνηση διάβασε αποσπάσματα από ευχαριστήρια μηνύματα ασθενών προς το ιατρικό, παραιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ομιλία του κου. Λιασή έκλεισε με ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς το προσωπικό της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολυκλινικής, θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, και για την μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία, την εμπιστοσύνη, και τη στήριξη που μας προσφέρει στις προσπάθειές μας για βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε στους ασθενείς μας και επίτευξη των υψηλών στόχων που έχουμε θέσει».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Δαμιανός, επισημαίνοντας το ρόλο του Υπουργείου Υγείας ως το καθ’ ύλην αρμόδιο για την πρόληψη, προαγωγή και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα υγείας ως αρωγό του δημόσιου τομέα, ενώ ανέφερε: «Ανανεώνουμε λοιπόν την αρμονική συνύπαρξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με την τέλεση των εγκαινίων, αναβαθμίζοντας την ιδιωτική ιατρική στον τόπο μας, γεγονός που θα καταστήσει την Κύπρο ένα σημαντικό κέντρο παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή.

Θα ήθελα να συγχαρώ το διοικητικό συμβούλιο της ECM Partners και το προσωπικό που στελεχώνει τη Πολυκλινική Υγεία, για την προσφορά τους στον τομέα της υγείας και να τους ευχηθώ από καρδιάς κάθε επιτυχία».

O Ανδρέας Γεωργαλλής, Επικεφαλής της ECM Partners Κύπρου και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για τη νέα αυτή σελίδα και πορεία επιτυχίας που ξεκινά για τον Οργανισμό, αναφέρθηκε στην εξαγορά της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ από την ECM Partners, η οποία «καθιστά ως δεδομένο ότι η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ θα είναι ο ηγέτης στον τομέα της υγείας και στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών», ενώ κατέστησε σαφές ότι «σκοπός και κύριο μέλημά του Δ.Σ. είναι η συνέπεια, η διαφάνεια και η παροχή της υψηλότερης ποιότητας υγειονομικής φροντίδας σε κάθε ασθενή, με ήθος, σεβασμό, επαγγελματισμό και αγάπη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πολυκλινικής Υγεία, Δρ. Γιώργος Ζαχαριάδης, ευχαριστώντας τον Υπουργό και τους λοιπούς προσκεκλημένους για την παρουσία τους, επεσήμανε τη βαρύτητα της τελετής εγκαινίων για την οικογένεια της Πολυκλινικής, αλλά και το διπλό συμβολισμό αυτής, πέραν της έναρξης νέα εποχής. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τώρα, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, έρχεται ακόμη πιο κοντά στον ασθενή. Μετά από 37 χρόνια συνεχούς πορείας και αδιάλειπτης συνεισφοράς στον ασθενή και στην κοινωνία, μέσω της ένταξής μας στο ΓεΣΥ, δώσαμε πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλους τους Λεμεσιανούς ασθενείς και όχι μόνο. Η μεγαλύτερη επιβράβευση αυτής της καθημερινής μας προσπάθειας, είναι η εμπιστοσύνη των ασθενών μας εδώ και 37 χρόνια, για την οποία είμαστε ευγνώμονες. Με την παρουσία της ECM Partners, προχωρούμε ακόμη πιο δυναμικά, εντός ΓεΣΥ, με 24ωρη λειτουργία/7ημέρες την εβδομάδα και ακόμη πιο κοντά στον ασθενή».

Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε με την ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάληψη της διαχείρισης του νοσοκομείου από τον Ομίλο Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στοχευοντας στην ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας της Πολυκλινικής σε πολλά επίπεδα, από την ποιότητα της περίθαλψης έως την οικονομική απόδοση.

«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός Όμιλος υγείας και από τους μεγαλύτερους ιατρικούς ομίλους στην Ευρώπη με μακροχρονια εμπειρία και επιτυχημενη πορεια στον κλάδο της υγείας. Βασικός στόχος μας είναι αναμφίβολα η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, των διαδικασιών και του τρόπου λειτουργίας του νοσοκομείου. Ειδικότερα, η συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνων θα δώσει τη δυνατότητα στην «Πολυκλινικη ΥΓΕΙΑ» να επωφεληθεί από την μεταφορά τεχνογνωσίας, την προσφορά νέων καινοτόμων υπηρεσιών και γενικότερα απο την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών λειτουργίας που εφαρμόζει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών σε ολες τις νοσοκομειακές μονάδες του. Αυτή η δυναμική μεταφοράς γνώσεων και τεχνογνωσίας θα συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω σημαντική ανάπτυξη της Πολυκλινικής.»

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση