ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΣΕΚ δεν θα ανεχτεί άλλη αναβολή στο ΓεΣΥ

Απευθύνει έκκληση στον ιατρικό κόσμο να μελετήσει προσεκτικά και εξαντλητικά όλες τις παραμέτρους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΣΕΚ δεν πρόκειται να ανεχτεί καμία αναβολή και κανένα πισωγύρισμα, ούτε πρόκειται να αφήσει το θέμα του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, για να σημειώσει ότι δεν θα επιτρέψει πολιτικά, κομματικά, οικονομικά και άλλου είδους συμφέροντα να θέσουν την υγεία των πολιτών σε δεύτερη μοίρα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΣΕΚ αναφέρει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί «μισόλογα, αντιφατικές δηλώσεις και πολιτική φλυαρία», ενώ προσθέτει ότι πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα να υποσκάψει την πορεία του ΓεΣΥ, η απουσία του οποίου αποτελεί προσβολή για την Κύπρο.

«Αν αυτή η πολιτεία, (κυβέρνηση, βουλή και πολιτικά κόμματα), 18 χρόνια μετά τη ψήφιση της αρχικής νομοθεσίας δεν καταφέρει να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Γενικό Σχέδιο Υγείας στα χρονικά περιθώρια που η ίδια έθεσε, τότε οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ελπίζουν σε τίποτε και σε καμία μεταρρύθμιση», αναφέρει.

Απευθύνει έκκληση στον ιατρικό κόσμο να μελετήσει προσεκτικά και εξαντλητικά όλες τις παραμέτρους που αφορούν το ΓεΣΥ και να στηρίξουν την εφαρμογή του και να συνεισφέρουν στην ομαλή λειτουργία του.

Αναφέρει ακόμα ότι «όσοι υποστηρίζουν πως, η εφαρμογή του ΓεΣΥ βαραίνει μόνο τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας πλανώνται πλάνην οικτρά και ατυχώς ψεύδονται», προσθέτοντας ότι «απλά κουβαλούν νερό στο μύλο της αναβολής και της αναβλητικότητας, αυτό το μύλο που καταστρέφει κάθε προοπτική, για πρόοδο και έγκαιρη ανάπτυξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ