ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ικανοποίηση νοσηλευτών από την νέα πρόταση ΟΚΥπΥ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι συντεχνίες ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ σε σχέση με την άρση των απεργιακών μέτρων

Newsroom K

Μετά από την έκτακτη, μαραθώνια διαβούλευση που έλαβε χώρα την Τρίτη 23 Ιουνίου, μεταξύ της διεύθυνσης του ΟΚΥπΥ και των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των νοσηλευτών, η απόφαση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγελθεί για την Τετάρτη 24 Ιουνίου ελήφθη. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συντεχνίες ΠΑΣΥΝΟ και οι Κλάδοι Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας, αναφέρεται ότι ικανοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι άμεσες ανάγκες σε προσωπικό, με την νέα πρόταση που κατατέθηκε από τον ΟΚΥπΥ.

Η βελτιωμένη, όπως χαρακτηρίζεται, πρόταση του Οργανισμού προνοεί την άμεση πρόσληψη 160 νοσηλευτών και τον καθορισμό συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων για τις υπόλοιπες 145 κενές θέσεις οι οποίες θα πληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο 2021. Επίσης, προνοεί την άμεση πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες των θαλάμων και την κάλυψη των αφυπηρετήσεων, όπως επίσης και για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τον επικείμενο διαχωρισμό (αυτονόμηση) της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και των ΤΑΕΠ. Τέλος, προσλήψεις θα γίνουν και για την καλύτερη στελέχωση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, όπως και των νέων υπηρεσιών, όπως της νέας ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας, των νέων εγκαταστάσεων του ΓΝ Λάρνακας και του Μεταμοσχευτικού Τμήματος του ΓΝ Λευκωσίας.

Καταλήγοντας, μέσω της ανακοίνωσης καλείται ο ΟΚΥπΥ να τηρήσει κατά γράμμα την νέα «κατά πολύ βελτιωμένη» πρότασή του, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς και καλύτερες συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X