ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ικανοποίηση ΟΣΑΚ για επιδότηση συνοδού ασθενών στο εξωτερικό

Θέλαμε να το συζητήσουμε και με την ίδια την ΟΣΑΚ, να λύσουμε τις όποιες απορίες ενδεχομένως να υπήρχαν, είπε ο Υπουργός Υγείας

ΚΥΠΕ

Ικανοποιημένη δηλώνει η ΟΣΑΚ από το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για επιδότηση συνοδού ασθενούς στο εξωτερικό, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Δαμιανό, στο Υπουργείο την Τρίτη.

Ο Υπουργός Υγείας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε ότι η κάλυψη εξόδων των συνοδών των επιδοτούμενων ασθενών ήταν ένα πάγιο αίτημα των ασθενών, της ΟΣΑΚ, ώστε να μπορούν οι οικογένειες των ασθενών να μην επωμίζονται όλο το κόστος της μετάβασης στο εξωτερικό.

"Ήταν και είναι ένα θέμα εντός του σχεδίου διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, το οποίο προχωρήσαμε άμεσα να λύσουμε με το σχέδιο κάλυψης των εξόδων από τις 19 Μαρτίου, θεωρώντας πάντοτε ότι ήταν ένα πολύ λογικό αίτημα από τους οργανωμένους ασθενείς", ανέφερε.

Σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση με την ΟΣΑΚ συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του σχεδίου, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας από τις 19 Μαρτίου. "Θέλαμε να το συζητήσουμε και με την ίδια την ΟΣΑΚ, να λύσουμε τις όποιες απορίες ενδεχομένως να υπήρχαν", είπε.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι "να λύνουμε προβλήματα, για να φέρουμε εις πέρας το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους ασθενείς να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στον τόπο μας".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια του σχεδίου αφορούν το οικογενειακό εισόδημα του ασθενούς, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €100.000. Σημείωσε, επίσης, ότι στις περιπτώσεις ανηλίκων, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Πάμπος Παπαδόπουλος, είπε ότι ο Υπουργός έχει επεξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται πλέον η επιδότηση των ασθενών και των συνοδών τους στο εξωτερικό.

«Παρά το μικρό χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από την ημερομηνία που έγινε επίσημα η ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη διαδικασία και μέσω της εργασίας που έχει γίνει. Σε 70-72 ώρες είχαμε ολοκληρωμένο το σχέδιο», είπε, ευχαριστώντας τον Υπουργό Υγείας και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, για την άμεση ετοιμασία του σχεδίου σε μικρό χρονικό διάστημα.

«Με το τι μας έχει επεξηγηθεί, είμαστε σύμφωνοι και το επικροτούμε και έχω την εντύπωση ότι από τις 19 του μήνα και μετά, η ταλαιπωρία που είχαμε ως ασθενείς, να μην μπορούμε να έχουμε άμεσα συνοδό μαζί μας στο εξωτερικό, αυτή τη στιγμή φαίνεται να ανήκει πλέον στο παρελθόν», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση