ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ημερίδα: Νέες τεχνολογίες στην καρδιοθωρακοχειρουγική

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού

Δελτίο Τύπου

Οι τρέχουσες, καινοτόμες πρακτικές και οι νέες εξελίξεις στον τομέα της καρδιοθωρακοχειρουργικής θα αναπτυχθούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, με θέμα: «Νέες τεχνολογίες στην καρδιοθωρακοχειρουγική», στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο στη Λευκωσία, ώρα 8:30 π.μ. - 17:30 μ.μ.

Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα καρδιοθωρακοχειρουργικής που διεξάγεται στην Κύπρο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από την κυπριακή επιστημονική κοινότητα.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την παρουσίαση των νεότερων τεχνολογικών εξελίξεων, μεθόδων και υλικών που εφαρμόζονται στη χειρουργική θώρακος, καρδιάς και μεγάλων αγγείων στους χειρουργούς της συγκεκριμένης ειδικότητας, σε γιατρούς ειδικοτήτων που σχετίζονται με την καρδιοθωρακοχειρουργική, σε νοσηλευτές και σε εμπλεκόμενους φορείς.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν πέντε θεματικές ενότητες μέσα από τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις 14 διακεκριμένων επιστημόνων του εξωτερικού. Μετά την ολοκλήρωση κάθε θεματικής θα διεξάγεται συζήτηση, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών αλλά και για να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδέχεται να προκύψουν μέσα από τις παρουσιάσεις.

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν είναι οι εξής:

  • Yβριδική χειρουργική της αορτής
  • Kαινοτομίες στην υποστήριξη της κυκλοφορίας και στην εξωσωματική κυκλοφορία
  • Eλάχιστα επεμβατική χειρουργική βαλβιδοπαθειών - χειρουργική της κολπικής μαρμαρυγής
  • Kαινοτομίες στη θωρακοχειρουργική
  • Bελτιωμένες πρακτικές στη στεφανιαία χειρουργική.

Την ημερίδα πραγματοποιεί η νεοσυσταθείσα Κυπριακή́ Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς και μεγάλων Αγγείων (ΚΕΧΘΚΑ) και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Την οργανωτική επιτροπή απαρτίζουν οι Μ. Τάνος, Μ. Μαϊμάρη και Κ. Διπλάρης, ενώ την επιστημονική επιτροπή αποτελούν οι Μ.Τάνος, Μ. Μαϊμάρη, Ν. Μούρτζης, Ν. Πολυδώρου, Κ. Διπλάρης, Ι. Τζανάβαρος και Σ. Ιωάννου.

Επίσκεψη στην ημερίδα θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός. Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νικόδημος Δαμιανού. Την ημερίδα θα χαιρετίσουν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΧΘΚΑ και Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ. Μάριος Τάνος και Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, αντίστοιχα.

Σχετικά με την ΚΕΧΘΚΑ

Η ΚΕΧΘΚΑ είναι μη κερδοσκοπική́ Επιστημονική́ Εταιρεία, η οποία έχει ως στόχο τη συνεχή́ επιμόρφωση και κατάρτιση των μελών της σε νέες τεχνολογίες, προσφέροντας εξειδίκευση στον κλάδο και κατ’ επέκταση ποιοτικότερες και πιο αποτελεσματικές ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς. Η ΚΕΧΘΚΑ απαρτίζεται από́ όλους τους χειρουργούς θώρακος, καρδιάς και μεγάλων αγγείων, εντός και εκτός ΓεΣΥ, οι οποίοι ζουν και ασκούν την ειδικότητά τους στην Κύπρο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση