ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ. Κόκκινος: Δεν άνοιγε νωρίτερα η πύλη εμβολιασμού

Συνεχίζεται η διερεύνηση των καταγγελιών, αλλά δεν φαίνεται ότι ευσταθούν, σύμφωνα με τον Υφ. Καινοτομίας

Του Γιάννου Λύτρα

Δεν τίθεται ζήτημα σε σχέση με την πύλη εμβολιασμού, ανέφερε στην «Κ» ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, κληθείς να τοποθετηθεί αναφορικά με τις καταγγελίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας. Όπως είπε, όμως, η διερεύνηση θα συνεχιστεί, παρά το γεγονός ότι, τεχνικά, είναι αδύνατον να ανοίξει η πύλη εμβολιασμού νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα, προς εύνοια συγκεκριμένων ατόμων.

Όπως εξήγησε στην «Κ» ο κ. Κόκκινος, με βάση τα στοιχεία από την διερεύνηση των καταγγελιών, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, δεν προκύπτει ότι η πύλη εμβολιασμού άνοιγε πριν από τις 08:00 π.μ., με αποτέλεσμα, άτομα που το γνώριζαν, να έσπευδαν να διευθετήσουν τα ραντεβού τους με το εμβόλιο της προτίμησής τους. Ο Υφυπουργός εξήγησε ότι η πύλη δεν ενεργοποιείται από κάποιο λειτουργό του Υφυπουργείου Καινοτομίας, αλλά αυτόματα, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει στο εν λόγω σύστημα.

Αυτό που δυνητικά θα μπορούσε να γίνει, είπε ο κ. Κόκκινος, είναι το ότι ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να είχε βάλει τα στοιχεία του για να κάνει εγγραφή στην πύλη εμβολιασμού, εν αναμονή του ανοίγματός της. Μόλις αυτή θα άνοιγε, θα μπορούσε να κλείσει αμέσως το ραντεβού του και να επιλέξει εμβόλιο. Βάσει των πιο πάνω δεδομένων, υπάρχει το ενδεχόμενο να είχε γίνει κάποια παρεξήγηση, ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, που είδαν το φως της δημοσιότητας το πρωί της Τετάρτης μέσω του Τρίτου προγράμματος ραδιοφώνου του ΡΙΚ, η Πύλη Εμβολιασμού σε αρκετές περιπτώσεις άνοιγε πιο νωρίς από την καθορισμένη ώρα με αποτέλεσμα τα άτομα που το γνώριζαν να επιλέγουν το εμβόλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση