ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καραγιάννης: Ο λόγος που αυξηθήκαν τα κρούσματα

Τι δήλωσε το μέλος της επιστημονικής ομάδας

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Δημήτρης Λουκά

Για την αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών και για το αν θα ακολουθήσει η Κύπρος το παράδειγμα της Ελλάδα, με το bonus των 150 ευρώ σε όσους εμβολιαστούν από ηλικίας 18-25 ετών, μίλησε το μέλος της επιστημονικής ομάδας δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Όσον αφορά την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε: «η αύξηση των κρουσμάτων, οφείλεται στους νεαρότερους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως», αφού το ποσοστό εμβολιασμού των νεαρών είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Σημείωσε, πως μετά τις χαλαρώσεις, δεν έγιναν οι έλεγχοι που θα έπρεπε σε ορισμένους χώρους με αποτέλεσμα ο ιός να εισχωρήσει και να υπάρξει μετάδοση.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση των κρουσμάτων είναι η μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ», η οποία σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη μάλλον μεταδίδεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

«Ελπίζω να μην αυξηθούν τα κρούσματα, ωστόσο, αυτό θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες», σημείωσε το μέλος της επιστημονικής ομάδας ενώ σε ερώτηση αν θα υπάρξουν μέτρα εαν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω απάντησε: «δεν ξέρω, αυτό θα το αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο».

Να σημειώσουμε, πως σε χθεσινές του δηλώσεις Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διευκρίνισε: «δεν είναι διατεθειμένο το κράτος να προχωρήσει σε νέα μέτρα που θα αποστερήσουν την ελευθερία», σημειώνοντας πως: «αρκετές θυσίες υπέστη ο κόσμος, αρκετές οικονομικές θυσίες έχουν υποστεί πολλοί».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Κύπρος να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, με το bonus των 150 ευρώ σε ηλικίες 18 - 25 ετών, έτσι ώστε να τους δοθούν κίνητρα να εμβολιαστούν απάντησε χαρακτηριστικά: «δεν συζητήθηκε κάτι μπροστά μας στην χθεσινή σύσκεψη, τα κίνητρα θα τα αποφασίσει η κυβέρνηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση