ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγγελία: Γιατρός ρώτησε αν θα πρέπει να επαναφέρει ασθενή από ανακοπή

Ανησυχεί για τη συμπεριφορά κατά ασθενών το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αν δεν βρεθούν λύσεις, το πρόβλημα της συμπεριφοράς μερίδας ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού προς τους ασθενείς θα διαιωνίζεται, δήλωσε στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Δήμος Αντωνίου, στον απόηχο της υπόθεσης με τη γυμνή ηλικιωμένη σε δημόσιο νοσηλευτήριο. Κληθείς να αναφέρει κάποιο περιστατικό, το οποίο τελευταία έπεσε στην αντίληψη του Παρατηρητηρίου, ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στην περίπτωση γιου αποβιώσαντος ασθενούς, στον οποίο τηλεφώνησε ο γιατρός και του είπε χαρακτηριστικά: «ο πατέρας σου έπαθε ανακοπή, θέλετε να τον επαναφέρω;»

Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε ανησυχία για την έλλειψη ενημέρωσης από τον ΟΚΥπΥ για την πορεία των ερευνών σε σχέση με την υπόθεση της γυμνής ηλικιωμένης, ενώ «φώτισε» την απουσία των συντεχνιών στο όλο θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, δεν είναι όλοι οι λειτουργοί που επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές, αλλά μία μερίδα, η οποία πρέπει να απομακρυνθεί και να εκδιωχθεί από τον τομέα της υγείας. Τόνισε ότι στο εξωτερικό για τέτοια περιστατικά εκδιώκονται από τον χώρο εργασίας.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου έθιξε το ζήτημα της συνεχούς επιμόρφωσης του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ανταποκρίνονται στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο και συμπεριφέρονται σωστά προς τους ασθενείς.

Επίσης κάλεσε τους συγγενείς ασθενών να μη φοβούνται και να προβαίνουν σε καταγγελίες στο Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, όταν διαπιστώνουν τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές προς τους ανθρώπους τους.  

Κληθείς να αναφέρει κάποιο περιστατικό, το οποίο τελευταία έπεσε στην αντίληψη του Παρατηρητηρίου, ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στην περίπτωση γιου αποβιώσαντος ασθενούς, στον οποίο τηλεφώνησε ο γιατρός και του είπε χαρακτηριστικά: «ο πατέρας σου έπαθε ανακοπή, θέλετε να τον επαναφέρω;»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση