ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγγελίες: Πολίτες κλείνουν ραντεβού για συγκεκριμένα εμβόλια, όμως τους προσφέρονται άλλα

Οι πολίτες να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους επίσημα, ώστε να γίνεται διερεύνηση, λέει η δρ Όλγα Καλακούτα

Του Γιάννου Λύτρα

Σε καταγγελίες σε σχέση με την διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό προβαίνουν πολίτες, το τελευταίο διάστημα. Οι καταγγελίες αφορούν το γεγονός ότι οι ίδιοι διευθέτησαν ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά όταν μετέβησαν στο εμβολιαστικό κέντρο, τα διαθέσιμα εμβόλια ήταν άλλης εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η «Κ» είναι σε θέση να γνωρίζει δύο τέτοια περιστατικά. Το πρώτο συνέβη στις 12 Απριλίου στο Κέντρο Υγείας Β Αμμοχώστου και το δεύτερο στις 14 Απριλίου στο εμβολιαστικό κέντρο στην Κρατική Έκθεση στην Λευκωσία. Οι καταγγελίες αφορούν την διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer/BioNTech, αλλά την συγκεκριμένη ημέρα χορηγείτο μόνο αυτό της AstraZeneca και το αντίθετο.

Η «Κ» επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές, ενώπιον των οποίων δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Η δρ Όλγα Καλακούτα ζητά από το κοινό να αναφέρει επίσημα τυχόν περιστατικά, ώστε να διερευνώνται και να υπάρχει διαφάνεια στην διάθεση των εμβολίων. Όπως ανέφερε στην «Κ», για τις δύο προαναφερθείσες ημερομηνίες αντίστοιχα, μόνο εμβόλια των AstraZeneca και Pfizer/BioNTech διατίθεντο στα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Παράλληλα, πηγές από το Υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι ενδέχεται να είχε γίνει λάθος από τους ίδιους τους πολίτες, κατά την διευθέτηση του ραντεβού τους. Επίσης, αναφέρεται ότι σε διάφορες περιπτώσεις, διατίθενται σε διάφορα κέντρα εμβολιασμού σκευάσματα μόνο μιας παρασκευάστριας εταιρείας, με τους πολίτες να έχουν κάνει πιθανόν κάποιο λάθος στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το εμβόλιο της προτίμησής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση