ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κλίνει» προς CVC Capital και το Αρεταίειο έναντι 45 - 50 εκατ.

Μπαίνει δυναμικά στον τομέα της υγείας στην Κύπρο το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο που εξαγόρασε και το Απολλώνειο

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μετά την εξαγορά του Απολλώνειου νοσοκομείου στην Κύπρο από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο CVC Capital Partners, σειρά για διαπραγματεύσεις εξαγοράς είχε με το Αρεταίειο νοσοκομείο.

Όπως πληροφορείται η «Κ», η προσφορά της CVC Capital Partners που τείνει να εξαγοράσθηκε το Αρεταίειο ανέρχεται σε 45 - 50 εκατομμύρια ευρώ και είναι λίγο παραπάνω από τη μισή τιμή της εξαγοράς του Απολλώνειου που έκλεισε στα 85 εκατομμύρια ευρώ. Η προσφορά των 45 – 50 εκατ. δικαιολογείται λόγω του μικρότερου μεγέθους του έναντι του Απολλωνείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αρεταίειου είχε την Τρίτη 08.02.2022 συμβούλιο όπου του παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία και οι όροι της CVC Capital για την εξαγορά του μέχρι αργά το απόγευμα. Όπως πληροφορείται η «Κ» οι 42 συνολικά μέτοχοι του Αρεταίειου δεν ήταν όλοι σύμφωνοι αναφορικά με το αν θα έπρεπε να πωληθεί με τους όρους της CVC Capital Partners, ωστόσο η απόφαση κλίνει προς θετικό πρόσημο. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού το Αρεταίειο θα είναι στην ομπρέλα της CVC Capital Partners.

Η CVC Capital Partners βλέποντας τον τομέα της υγείας στην Κύπρο να ανεβαίνει, έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες συζητήσεις και με άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Κύπρου, σε άλλες επαρχίες εκτός Λευκωσίας και συγκεκριμένα της Λεμεσού. Οι συζητήσεις προϋποθέτουν είτε ολική εξαγορά για μερικά νοσοκομεία, είτε μερική για άλλα.

H CVC Capital Partners πέραν του Απολλώνειου νοσοκομείου και του Αρεταίειου, βρίσκεται πίσω από τον όμιλο ιδιωτικής υγείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα Ηellenic Healthcare Group, ενώ έχει και από τα μεγαλύτερα ελληνικά νοσοκομεία, όπως το Υγεία, Μετροπόλιταν, Μητέρα και Λητώ.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Αβρααμίδη στη Δασούπολη, Λευκωσία. Ιδρύθηκε το 2006 από 42 μετόχους ιατρούς, κτίστηκε και εξοπλίστηκε με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Αρεταίειο Νοσοκομείο αποτελείται από γιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι διατηρούν τα γραφεία τους στο νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση