ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλειστά τα γυμναστήρια μέχρι νεωτέρας

Η εξήγηση του Υπουργού Υγείας για τον λόγο που παραμένουν κλειστά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλη μερίδα των πολιτών απασχολούσε το αν θα ανοίξουν τα γυμναστήρια στην νέα φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην διάσκεψη τα γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για την περίοδο 1-15 Φεβρουαρίου.

Ο Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε σχετικά με τα γυμναστήρια και τον χώρο του αθλητισμού, και απαντώντας στις αναφορές παραγόντων ότι δεν υπήρχαν κρούσματα στους χώρους αυτούς, εξήγησε ότι «κρούσματα υπήρχαν και στα γυμναστήρια και στον αθλητισμό και σε πολλούς άλλους χώρους. Εν πάση περιπτώσει όμως, υπάρχει αυτή η αξιολόγηση του κινδύνου μετάδοσης και με αυτή την αξιολόγηση προχωρούμε είτε στην κλιμάκωση, είτε στην αποκλιμάκωση των μέτρων. Είναι θέμα καθαρά επιδημιολογικών δεδομένων.

«Δεν είναι της ώρας να σας αναλύσω γιατί σε ένα κατάστημα που κάνεις δέκα λεπτά και φοράς μάσκα δεν είναι το ίδιο από ένα γυμναστήριο που γυμνάζεσαι χωρίς μάσκα, όπου υπάρχει εφίδρωση και αναπνοές και λυπάμαι που τόσους μήνες μετά πρέπει να απαντάμε αυτά τα πράγματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση