ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπρος: Επανεμφανίστηκε ο ιός RSV στα παιδιά

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο ιός RSV (αναπνευστικός συγκυτιακός ιός) ο οποίος προσβάλλει παιδιά έχει κάνει την επανεμφάνισή του στην Κύπρο μετά από δύο χρόνια, γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες οι οποίοι προειδοποιούν για έξαρση του ιού ενόψει του χειμώνα.

Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, ανέφερε ότι ο εν λόγω ιός βρισκόταν τα τελευταία χρόνια στο παρασκήνιο λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, ωστόσο έχει κάνει την επανεμφάνισή του από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Δρ Ηλία, ο ιός είναι μεταδοτικός και προσβάλλει κυρίως βρέφη και νήπια προκαλώντας τους άσχημη συμπτωματολογία όπως αναπνευστική δυσχέρεια, πυρετό, βήχα και ανορεξία, ενώ ταλαιπωρεί τα παιδιά για αρκετές ημέρες. Σημειώνεται ότι η θνητότητα του RSV είναι κάτω από το 1% και θεραπεύεται με εισπνεόμενα φάρμακα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο τρία παιδιά με αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, με την κατάσταση της υγείας τους να βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Οι γονείς, σύμφωνα με τον Δρ Ηλία, καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρο εάν το παιδί τους παρουσιάσει την πιο πάνω συμπτωματολογία και να αποφεύγουν να στέλνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς για αποφυγή μετάδοσης του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση