ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπρος-Κορωνοϊός: Αντί να επιστρέψουν στη δουλειά καταλήγουν στο νοσοκομείο

Το «παράξενο» χρονικό ασθενών που νοσούν σοβαρά

Της Άντρης Θρασυβούλου

Ως μία δύσκολη αλλά και «παράξενη» ασθένεια χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό ο Ειδικός υγιεινολόγος-επιδημιολόγος Δρ Μιχάλης Βωνιάτης.  Σύμφωνα με τον Δρ Βωνιάτη σε πολλές περιπτώσεις ασθενών συμβαίνει να νοσούν με κορωνοϊό και λίγο προτού λήξει η καραντίνα, παρουσιάζουν βαριά νόσηση. 

«Το έχω ζήσει αρκετές φορές με ασθενείς. Στις 14 ημέρες που θα επέστρεφαν στην δουλειά τους με τα συμπτώματα να υποχωρούν, ξαφνικά κατέληγαν με βαριά νόσηση στο νοσοκομείο», αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Βωνιάτης. Συγκεκριμένη περίπτωση ασθενούς ηλικίας 60 ετών, κατέληξε στο νοσοκομείο αναφοράς στις 14 ημέρες έπειτα από τη διάγνωση του.

Γι' αυτόν τον λόγο ο Δρ Βωνιάτης σημειώνει ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε την πορεία της υγείας μας και να ενημερώνουμε άμεσα τον προσωπικό μας γιατρό. Ένα οξύμετρο το οποίο μπορούμε να προμηθευτούμε από το φαρμακείο θα μας βοηθήσει ώστε να μετράμε το οξυγόνο, όπως εξηγεί ο ίδιος. Η φυσιολογική ένδειξη των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα θα πρέπει να είναι πάνω από 92.

Σε ότι αφορά στον πυρετό, που αποτελεί συχνό σύμπτωμα της νόσου η φυσιολογική θερμοκρασία κυμαίνεται στους 37,2 βαθμούς. Πέραν των 38 βαθμών, όπως σημειώνει ο Δρ Βωνιάτης, αποτελεί ένδειξη ώστε ν' ανησυχήσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση