ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:20
 

Ιός Δυτικού Νείλου: Δεν επηρεαζόμαστε από τα κρούσματα των κατεχομένων

Η δικοινοτική υποεπιτροπή για τις λοιμώδεις νόσους, συναντήθηκε την Τετάρτη για εφ'όλης της ύλης ενημέρωση

Newsroom K

Το μήνυμα πως δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας ως προς το φαινόμενο του ιού του Δυτικού Νείλου εξέφρασε ο επικεφαλής της ελληνοκυπριακής πλευράς στη δικοινοτική τεχνική επιτροπή υγείας Λεωνίδας Φυλακτού. Σε επικοινωνία με την «Κ» σημείωσε πως μετά τη συνάντηση της υποεπιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους την Τετάρτη, υπάρχει πλέον σαφής εικόνα ως προς την κατάσταση που επικρατεί στις κατεχόμενες περιοχές.

Ο κ. Φυλακτού επανέλαβε πως η μετάδοση του ιού δεν προκύπτει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ως εκ τούτου η κατάσταση που παρατηρείται στις κατεχόμενες περιοχές δεν μπορεί να επηρεάσει σε καμία περίπτωση τον πληθυσμό των ελευθέρων περιοχών. Συνέστησε ως εκ τούτου ψυχραιμία, και προσήλωση στις προληπτικές οδηγίες που εξέδωσε προ ημερών το Υπουργείο Υγείας.

Σημείωσε μάλιστα πως την Τετάρτη συνεδρίασε για τον σκοπό αυτό η δικοινοτική υποεπιτροπή για τις λοιμώδεις νόσους, με στόχο να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση της κατάστασης στις δυο κοινότητες, σημειώνοντας πως τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν ήταν ήδη γνωστά στη δική μας πλευρά. Τα μέτρα που λαμβάνονται και στις δυο κοινότητες ως προς την πρόληψη είναι παρόμοια, με τον κ. Φυλακτού να επισημαίνει το αυξημένο ενδιαφέρον των «υπηρεσιών» στις κατεχόμενες περιοχές. Ανέφερε μάλιστα πως από την ενημέρωση που υπήρξε, παρουσιάζεται συστηματική λήψη μέτρων και ιδιαίτερη ευαισθησία στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα τώρα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, την τελευταία εβδομάδα στις κατεχόμενες περιοχές, τρία πρόσωπα έχουν επιβεβαιωθεί ως φορείς του ιού, εκ των οποίων ένας 62χρονος απεβίωσε, ένας ακόμα νοσηλεύεται, ένας έχει απολυθεί, τη στιγμή που αναμένονται τα αποτελέσματα που απεστάλησαν στην Τουρκία, για ακόμη έξι ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιφυλάσσεται για περισσότερα η ΠΣΕΜ

«Αληθεύει ότι η ΠΣΕΜ καθοδηγείται από το ΑΚΕΛ? »
ΑΚΑ  |  10:20

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X