ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:43
 

Λ. Φυλακτού στην «Κ»: Σε κρίσιμο χρονικό στάδιο η επιδημία

Ο Λεωνίδας Φυλαχτούεκτελεστικός διευθυντήςτου ΙΝΓΚ λέει στην «Κ» ότι μέλημά τουείναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με ένα ανθρώπινο μήνυμα για προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αλλά και των ηλικιωμένων ο εκτελεστικός ιατρικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Λεωνίδας Φυλαχτού κάνει μια πρώτη αποτίμηση του έργου που επιτελείται με τις αναλύσεις των δειγμάτων. Ο κ. Φυλαχτού στη συνέντευξή του στην «Κ» παρουσιάζει τους ανθρώπους του Ινστιτούτου που καθημερινά επεξεργάζονται 400 με 500 δείγματα που αποστέλλονται από το Υπουργείο Υγείας. Αναδεικνύει ταυτόχρονα και την αποστολή του ΙΝΓΚ, που δεν είναι άλλη από την προσφορά υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και της δικαιοσύνης, την ανταγωνιστική έρευνα και την εκπαίδευση.

Ένα μήνα από τότε που το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ξεκίνησε τις αναλύσεις δειγμάτων για κορωνοϊό πώς αποτιμάτε το έργο που έχει επιτελεσθεί;

Η αποτίμηση είναι θετική. Το γεγονός ότι από την πρώτη μέρα συνεχίζουμε απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών, αυτό το αποδεικνύει. Έχουμε καταφέρει να είμαστε οι βασικοί πάροχοι αυτής της υπηρεσίας, για τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας. Αν ληφθεί υπόψη ο αριθμός των δειγμάτων που αποστέλλεται, σε ημερήσια βάση, από το Υπουργείο Υγείας θεωρώ πολύ σημαντικό πως το Ινστιτούτο διεκπεραιώνει, αυθημερόν την ανάλυση του συνόλου των δειγμάτων που τις τελευταίες εβδομάδες κυμαίνονται από 400 έως 500 την ημέρα.

Από την πρώτη μέρα που οι αναλύσεις πραγματοποιούνται εντός Κύπρου, το Ινστιτούτο έχει πραγματοποιήσει περίπου 8.000 εξετάσεις. Με τα δεδομένα αυτά και κατ’ αναλογία πληθυσμού είμαστε από τις πιο ψηλές χώρες παγκοσμίως;

Ναι πράγματι. Έχουμε διεκπεραιώσει τόσες εξετάσεις έτσι ώστε η Κύπρος να είναι μέσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως. Το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης είναι αυτό που καθορίζει αν κάποιος έχει τον ιό ή όχι και για αυτόν το λόγο είναι καθοριστικής σημασίας. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω την άριστη συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Υγείας, αλλά και ιδιαίτερα με τον υπουργό Υγείας, σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της συνολικής προσπάθειας για περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Απόστολου Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ»

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X