ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με 36 κλίνες ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

H δωρεά θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των ασθενών από το COVID-19 αλλά και γενικότερα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνολικά 36 κλίνες, δωρεά του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), παραδόθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, στην παρουσία του Δημάρχου της πόλης, Ανδρέα Βύρα. Ο αριθμός των κλινών του νοσοκομείου αυξάνεται πλέον σε 200.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «ο ΣΑΕΚ, αρωγός του Υπουργείου Υγείας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2 στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας με τη δωρεά 36 κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της εποχής οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο προχώρησαν στη δωρεά ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, στηρίζοντας έτσι την κοινωνία στη μάχη κατά του COVID-19».

Προστίθεται ότι «οι κλίνες μεταφέρθηκαν στην αποθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου έγινε η συναρμολόγησή τους. Ο εξοπλισμός θα μεταφέρεται σταδιακά εντός της νέας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου».

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης των κλινών, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας συνεχάρη τον ΣΑΕΚ για τη δωρεά και ευχαρίστησε εκ μέρους της πόλης «τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών γι’ αυτή τη μεγάλη κοινωνική του προσφορά. Ο εξοπλισμός των δημόσιων Νοσοκομείων και ιδιαίτερα της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας είναι ιδιαίτερα σημαντικός».

Ανέφερε ακόμα πως «από τέτοιες κινήσεις η Λάρνακα και η κοινωνία έχουν άμεσο όφελος. Θέλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' για την πρωτοβουλία».

Ο Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης «ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας από μέρους των δημόσιων νοσηλευτηρίων, του ΟΚΥπΥ και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Λάρνακας – Αμμοχώστου, τον ΣΑΕΚ για τη μεγάλη και γενναιόδωρη δωρεά με 36 κλίνες, μέσα από την οποία ο αριθμός των κλινών του Νοσοκομείου θα ανέλθει στις 200».

Σημείωσε επίσης ότι «η δωρεά θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των ασθενών από το COVID-19 αλλά και γενικότερα, σε μια περίοδο που το Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο έχει κλείσει τους περισσότερους του θαλάμους. Τα κρεβάτια θα χρειαστούν ακόμα περισσότερο λόγω της μετακίνησης όλων των ασθενών της Αμμοχώστου στη Λάρνακα».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΕΚ, Ανδρέας Αθανασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες στα μέλη του Συνδέσμου για την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που επέδειξαν από την πρώτη στιγμή και χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη σημερινή μέρα για την ασφαλιστική βιομηχανία.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα παραδίδονται 36 κλίνες τις οποίες δώρισε ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών προς τα δημόσια νοσηλευτήρια. Αυτή την περίοδο με την έξαρση της πανδημίας η κάθε προσφορά προς τα δημόσια νοσηλευτήρια βοηθά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», είπε και εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες «στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και με τη δωρεά των 100 χιλιάδων ευρώ, έκανε δυνατή την παραχώρηση των κλινών προς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αποποιείται της αποζημίωσης η Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

«Να είστε σίγουροι ότι ΑΝ εξαρτάτο αυτό ΜΟΝΟΝ από τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτο και ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:40

Σε 15 μέρες στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

«Σαν σύγκρουση συμφερόντων μου φαίνεται. Καλείτε η Βουλή να ψηφίσει για θέμα που την αφορά και με μεγάλο ...»
ΜΑΡΙΟΣ  |  07:27

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Τα γραπτά μηνύματα είναι άγνωστο εάν στο τέλος του μήνα θα καταργηθούν

Με το σταγονόμετρο η άρση του lockdown

Ετοιμάζεται το πλαίσιο αποκλιμάκωσης των μέτρων από τον Φεβρουάριο με την προϋπόθεση να συνεχισθεί η ημερήσια επιδημιολογική ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
Στο καλό σενάριο, η αποκλιμάκωση των υφιστάμενων μέτρων, σύμφωνα με την τάση των επιδημιολόγων, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά.

Σε τρεις φάσεις η άρση του Lockdown

Η επαναφορά στην κανονικότητα και οι φόβοι των ειδικών για νέο κύμα της πανδημίας που θα παρατείνει τους περιορισμούς
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ