ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με Coronapass η Κύπρος

Πού θα χρειάζεται

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Coronapass εισέρχεται στην καθημερινότητα μας συνοδεία της επιστροφής στην κανονικότητα. Ακόμη  δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν το πάσο θα εισαχθεί ύπο την μορφή εφαρμογής (app) όπως σε άλλες χώρες ή αν θα είναι κάποιο ειδικό έντυπο για όσους έχουυν νοσήσει ή έχουν εμβολιαστεί.  

Οι προϋποθέσεις coronapass:

  • Αρνητικό test (pcr /rapid) ισχύς εντός 72 ωρών
  • Εμβολιασμό τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό
  • Να έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.

 Πού χρειάζεται

-Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

-Στη διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς χώρους, καθήμενοι και μέχρι 200 άτομα, από τις 17 Μαΐου 2021, θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση Coronapass.

-Απαραίτητο θα είναι και στους χώρους εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ).

-Σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες

-Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών εμπορικών κέντρων, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται επίσης η λειτουργία του υπόλοιπου λιανικού εμπορίου, περιλαμβανομένων υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων καθώς και τα μεγάλων καταστημάτων με τήρηση του μέτρου 1 άτομο προς 10 τ.μ. ωφέλιμου χώρου, με την προσκόμιση Coronapass μόνο στα μεγάλα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα.

- Σε κλειστά εμπορικά κέντρα

-Θα πρέπει επίσης να προσκομίζεται από όσους γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους.

-Σε συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις από τις 17 Μαΐου 

- Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις

-Σε επισκεπτήρια σε οίκους ευγηρίας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κέντρα ημέρας, δομές παιδικής προστασίας

-Απαραίτητη είναι η προσκόμιση corona pass για διαμονή σε ξενοδοχεία από 10 Μάϊου, στα καζίνο από 17η Μαΐου αλλά και στον τελικό Κυπέλλου. 

- Σε υπαίθρια και κλειστά θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, και αίθουσες θεαμάτων

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση