ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με χαλαρώσεις πάει στο Υπουργικό ο Χατζηπαντέλας

Αύριο αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και να ανακοινωθούν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μικρές χαλαρώσεις, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο, προανήγγειλε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε πως οι προτάσεις, που θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού θα αφορούν, μεταξύ άλλων, την είσοδο μη εμβολιασμένων σε γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφο, με PCR τεστ.

Επίσης, είπε πως αναμένεται να εγκριθεί πρόταση σχετικά με την αύξηση του αριθμού παρευρισκόμενων σε κλειστούς, αλλά και ανοικτούς χώρους.

Σχετικά με το μέτρο της χρήσης μάσκας, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως το μέτρο αυτό θα βρίσκεται μαζί μας για αρκετό καιρό ακόμα, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι προστατεύει. Αναφορικά με τις χαλαρώσεις που αναμένεται να εγκριθούν αύριο, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι αφορούν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, στα οποία η παρουσία αφορούσε μόνο εμβολιασμένους, για να σημειώσει ότι κάποιοι σύμφωνα με τα μέτρα που θα εγκριθούν «θα δικαιούνται να εισέλθουν σε αυτούς τους χώρους και με PCR τεστ».

Ερωτηθείς γιατί δεν θα δικαιούται ο κόσμος να εισέλθει στους συγκεκριμένους Rapid τεστ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει σιγά σιγά τις χαλαρώσεις, γιατί στόχος είναι να αφήσουν τα γήπεδα ανοικτά και όχι κλειστά.

Είπε πως «ο κόσμος να κάνει λίγη ακόμα υπομονή και αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες θα προχωρήσουμε με το Rapid τεστ».

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «υπάρχουν κάποιες σκέψεις που θα συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για μερική αύξηση του αριθμού των ατόμων σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους».

Αύξηση του αριθμού ατόμων σε εκδηλώσεις

Χαλαρώσεις των μέτρων κατά της πανδημίας αναμένεται να συζητήσει το Υπουργικό στην αυριανή του συνεδρία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι χαλαρώσεις θα αφορούν τους εσωτερικούς χώρους και εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις) με safepass όπου ο αριθμός των ατόμων θα αυξηθεί από 250 σε 300. Σε ότι αφορά τους εσωτερικούς χώρους covid-free ο αριθμός των ατόμων θα αυξηθεί από 450 σε 500.

Για τα υπόλοιπα μέτρα θα υπάρξει παράταση μέχρι και τις 30/10.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση