ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:50
 

Νέες ρυθμίσεις για εγγραφή στο ΓεΣΥ

Οι νέες προσθήκες επιτρέπουν πλέον την προσθήκη επιπλέον κατηγορίες ατόμων στο Σύστημα

Newsroom K

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η ρύθμιση αριθμού θεμάτων που αφορούν στην εγγραφή δικαιούχων προσώπων στο ΓεΣΥ. Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές, πρόσωπα που εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες μπορούν να προχωρήσουν με τη διαδικασία εγγραφής τους στο Σύστημα.

1. Κάτοχοι Δελτίου Ταυτότητας (ΔΤ) με κωδικό 00+ χωρίς κυπριακή υπηκοότητα

Πρόσωπα τα οποία έχουν ΔΤ με κωδικό 00+, και τα οποία κατόπιν υπόδειξης του Υπουργείου Εσωτερικών (Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης), έχουν μια από τις ακόλουθες υπηκοότητες: Βρετανική, Νότιου Αφρικής, Αυστραλιανή, Καναδική, Αμερικανική, Ελληνική, Κογκολέζικη, Σουδανική.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και ΜετανάστευσηςΔΤ με κωδικό 00 και με υπηκοότητα άλλη από αυτές που αναφέρονται πιο πάνω, όπως και ΔΤ με κωδικό 05+, χωρίς κυπριακή υπηκοότητα δεν είναι έγκυρα. Ως εκ τούτου, οι κάτοχοί τους δεν μπορούν να προχωρήσουν στην εγγραφή τους στο ΓεΣΥ. Τα πρόσωπα αυτά καλούνται όπως αποτίνονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας για την έκδοση αδειών διαμονής/βεβαιώσεων εγγραφής ή για να προβούν σε διαδικασίες λήψης της κυπριακής υπηκοότητας αναλόγως με την κάθε περίπτωση.

2. Κάτοχοι Πιστοποιητικού Γέννησης με Κωδικό 03+

Παιδιά που γεννήθηκαν στην Κύπρο τα οποία δεν έχουν κυπριακή υπηκοότητα αλλά έχουν πιστοποιητικό γέννησης εκδιδόμενο από τις αρχές τις Δημοκρατίας, μπορούν να εγγραφούν στο ΓεΣΥ με τον αριθμό που αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής τους (03+ΧΧΧΧΧΧ).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης τα παιδιά αυτά θα πρέπει το συντομότερο να αποκτήσουν τις ενδεδειγμένες άδειες παραμονής τους στη Δημοκρατία. Ως εκ τούτου, ο Οργανισμός θα ζητήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την υποβολή της άδειας διαμονής τους στη Δημοκρατία προς απόδειξη του δικαιώματος τους σε υπηρεσίες υγείας στα πλαίσια του ΓεΣΥ. Οι γονείς καλούνται να μεριμνήσουν άμεσα για την έκδοση των αδειών αυτών για τα παιδιά τους ούτως ώστε να αποφευχθεί πιθανή διαγραφή τους από το ΓεΣΥ.

3. Πρόσωπα με ληγμένες άδειες διαμονής (μέχρι 9 μήνες)

Πρόσωπα τα οποία έχουν ληγμένη άδεια διαμονής και για τα οποία εκκρεμεί η ανανέωση της άδειας διαμονής τους μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα εγγραφής στο ΓεΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιφυλάσσεται για περισσότερα η ΠΣΕΜ

«Αληθεύει ότι η ΠΣΕΜ καθοδηγείται από το ΑΚΕΛ? »
ΑΚΑ  |  10:20

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X