ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νοσοκομείο Αθαλάσσας: Με λήψη μέτρων προειδοποιούν οι νοσηλευτές

Η ΠΑΣΥΝΟ καταγγέλλει επανειλημμένα τριτοκοσμικές συνθήκες και την αδράνεια του κράτους

Newsroom K

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τις τριτοκοσμικές κτηριακές συνθήκες στις οποίες καλείται το προσωπικό της να ανταπεξέλθει καθημερινά, εκφράζει η ΠΑΣΥΝΟ, για το νοσοκομείο Αθαλάσσας. Μάλιστα, με ανακοίνωσή της, προειδοποιεί με το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, μετά την γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. θα θέσει ενώπιον των μελών της, στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2020, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας στο νοσοκομείο Αθαλάσσας και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η λήψη μέτρων.
Η συντεχνία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την αδράνεια που επιδεικνύουν το Υπουργείο Υγείας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, οι δομές Ψυχικής Υγείας και οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας.

Όπως αναφέρει η συντεχνία «κατ’ επανάληψη έχουν τεθεί ενώπιον των αρμόδιων φορέων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας, χωρίς να προτείνεται και να εφαρμόζεται οποιαδήποτε λύση. Οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας παραμένουν δέσμιοι της κρατικής αδράνειας χωρίς τη λήψη μέτρων και εργάζονται σε τριτοκοσμικές κτηριακές συνθήκες, χωρίς καμιά ασφάλεια, με σοβαρή υποστελέχωση, χωρίς ιατρική κάλυψη, και με υπερπληρότητα των θαλάμων».

Επίσης στην ανακοίνωσή της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επισημαίνει πως «οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας, έχοντας ως βαρίδια όλα τα πιο πάνω καθημερινά προβλήματα, έρχονται αντιμέτωποι και με αυθαίρετες και παράνομες, πολλές φορές, ενέργειες ή οδηγίες της διοίκησης του Νοσοκομείου, όπως η αύξηση του αριθμού των ασθενών ανά θάλαμο, πέραν του ενδεδειγμένου αριθμού χωρητικότητας με την προσθήκη κρεβατιών στους διαδρόμους, η μετακίνηση νοσηλευτών από ένα θάλαμο σε άλλο χωρίς να καλύπτονται τα κενά στη στελέχωση».

Η Επιτροπή Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και το Δ.Σ. σε σημερινή τους συνεδρία αξιολόγησαν τα πιο πάνω και ζητούν όπως ληφθούν άμεσα αποφάσεις και δοθούν ουσιαστικές και άμεσες λύσεις εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και των αρμοδίων φορέων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση