ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:31
 

Κ. Ιωάννου στην «Κ»: Έγινε κατάχρηση προστατευτικού εξοπλισμού

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για την επιδημία κορωνοϊού για τον υπ. Υγείας, ο οποίος ανησυχεί για ελλείψεις σε ιατρικά υλικά

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Το πλάνο της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού ξεδιπλώνει στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Ιωάννου. Στη συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας εξηγεί γατί δεν είναι αισιόδοξος και γιατί οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την επιδημία του ιού στην Κύπρο. Παραθέτει τις προσπάθειες που έγιναν για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό υλικό στα δημόσια νοσοκομεία και τι συμφωνήθηκε με την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. Θεωρεί ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ελλείψεις, ενώ αποδίδει το πρόβλημα και σε φαινόμενα καταχρήσεων από επαγγελματίες υγείας. Λέει πως τα κρούσματα κορωνοϊού είναι διαχειρίσιμα και απαντά στο ερώτημα αν η επιδημία θα επηρεάσει την εφαρμογή της β΄ φάσης του ΓεΣΥ.

Με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημονικών σας συμβούλων, πότε θα βρεθούμε στην κορύφωση της πανδημίας στην Κύπρο, ή μήπως βρισκόμαστε ήδη;

Δεν θεωρώ πως η πανδημία βρίσκεται σε κορύφωση. Τα στατιστικά δεδομένα, το δείγμα είναι μικρό για να μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πότε θα φθάσει η κορύφωση, αλλά υπολογίζουν οι ειδικοί, τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Ο λόγος είναι πως κάθε μέτρο που λαμβάνεται, χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα με δέκα μέρες για να δείξει αποτελέσματα. Άρα, τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα των μέτρων που είχαν παρθεί με τα προηγούμενα διατάγματα, πριν από δέκα μέρες. Τα αποτελέσματα από τα μέτρα του λεγόμενου Lockdown, απομόνωσης, περιορισμών των άσκοπων μετακινήσεων, αναμένουμε να αρχίσουν να φαίνονται μέσα με τέλη της άλλης εβδομάδας.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Απόστολου Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ»

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  ΓεΣΥ  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X