ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απαιτήσεις δικαιούχων επιβαρύνουν το ταμείο του ΓεΣΥ

Δικαιούχοι απαιτούν παραπεμπτικά για αναλύσεις χωρίς επίσκεψη στον Προσωπικό Ιατρό, αναφέρει ο ΟΑΥ

Newsroom K

Οι προσωπικοί ιατροί, σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας του ΓεΣΥ, υποχρεούνται σε κάθε επίσκεψη και πριν από την έκδοση συνταγής ή παραπεμπτικού για επίσκεψη σε ειδικό ιατρό ή παραπεμπτικού για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων, να ενημερώνουν τον φάκελο του δικαιούχου με τα παθολογικά ευρήματα, τη διάγνωση ή την πιθανή διάγνωση. Επίσης, οι προσωπικοί ιατροί υποχρεούνται να παραδώσουν στον δικαιούχο το παραπεμπτικό ή συνταγή σε έντυπη μορφή, όπως αυτό εκδίδεται από το σύστημα πληροφορικής, κατά την επίσκεψη.

Επιπρόσθετα, ο ΟΑΥ, με ανακοίνωσή του, πληροφορεί το κοινό ότι δεν καλύπτονται από τον Οργανισμό, στα πλαίσια του ΓεΣΥ, εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις που αφορούν έκδοση δελτίων υγείας για αθλητές και εργαζομένους ή/και άλλων δελτίων όπως για σκοπούς συμμετοχής στις ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας και αθλητικές ομάδες.

Παρόλα αυτά, ο Οργανισμός έχει λάβει αριθμό παραπόνων/καταγγελιών από παροχείς υπηρεσιών φροντίδας υγείας για τις ακόλουθες απαιτήσεις των δικαιούχων:

1. Έκδοση παραπεμπτικών για επίσκεψη σε ειδικό ιατρό ή παραγγελία εργαστηριακών εξετάσεων, χωρίς να προηγηθεί επίσκεψη στο ιατρείο του παροχέα.

2. Παραγγελία εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων χωρίς να δικαιολογούνται από την καταχωρημένη στο σύστημα διάγνωση.

3. Παραγγελία εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων με σκοπό την έκδοση δελτίων υγείας τα οποία δεν καλύπτονται στα πλαίσια του ΓεΣΥ.

Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι οι αναφερόμενες απαιτήσεις αντιβαίνουν στη φιλοσοφία του ΓεΣΥ. Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός έχει ήδη ενημερώσει τους προσωπικούς ιατρούς για τις υπό αναφορά υποχρεώσεις τους και καλεί όλους τους δικαιούχους να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των προσωπικών ιατρών. Περαιτέρω, συστήνεται προς όλους τους δικαιούχους να συμπεριφέρονται με τρόπο που θα διασφαλίσουν την λειτουργικότητα και βιωσιμότητα του ΓεΣΥ. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση όπου οι υπηρεσίες φροντίδας υγείας δεν είναι ιατρικά αναγκαίες τότε αυτόματα επιβαρύνεται το Ταμείο του ΓεΣΥ, ενώ παράλληλα δεν προάγεται η κοινωνική αλληλεγγύη, καθότι ο συνάνθρωπος μας ο οποίος έχει ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες ενδεχομένως να τις στερηθεί στο μέλλον.

Το ΓεΣΥ είναι πλέον γεγονός στην κυπριακή κοινωνία και η επιτυχία του εξαρτάται από όλους. Καλείστε όπως συμμορφωθείτε με τα ανωτέρω, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των παροχέων και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΓεΣΥ  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X