ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

O ΟΚΥπΥ διαθέτει τον πιο σύγχρονο Ψηφιακό Αγγειογράφο στην Κύπρο

Προωθητική Ενέργεια

Η ένταξη της τεχνολογίας στα νοσοκομεία αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για κάθε χώρα που θέλει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ως ο μεγαλύτερος πάροχος Υγείας στην Κύπρο, με 9 νοσηλευτήρια και 37 κέντρα υγείας σε όλες τις πόλεις και επαρχίες, αντιλαμβάνεται το θετικό αντίκτυπο που μπορεί να επιφέρει η τεχνολογία στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει, για αυτό και επενδύει στη συνεχή υιοθέτηση σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.

Συσκευές αιχμής

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΚΥπΥ, ενισχύει συνεχώς τα νοσηλευτήρια του με υπερσύγχρονα συστήματα απεικόνισης αλλά και χειρουργικές συσκευές αιχμής, με στόχο την αντιμετώπιση των πολύπλοκων ιατρικών προκλήσεων της εποχής μας. Μέσα από επενδύσεις που γίνονται σε ιατρικό εξοπλισμό, ενισχύει τις διαγνωστικές δυνατότητες, διευρύνει τις θεραπευτικές επιλογές, βελτιώνει την παρακολούθηση των ασθενών, επιτρέπει την εξατομικευμένη ιατρική, προωθεί την έρευνα και διευκολύνει την τηλεϊατρική. Σήμερα, τα Δημόσια Νοσηλευτήρια είναι εξοπλισμένα με ισχυρά εργαλεία για τη διάγνωση, τη θεραπεία, και τη διαχείριση ιατρικών καταστάσεων, που συμβάλουν καθοριστικά στην εκπλήρωση της αποστολής του ΟΚΥπΥ για την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Η αγγειογραφία

Η αγγειογραφία, αποτελεί ακτινοσκοπική εξέταση (με χρήση ακτινών Χ). Χρησιμεύει στην απεικόνιση του αυλού των αρτηριών μετά από έγχυση σκιαγραφικής ουσίας μέσα στην αρτηρία με τη βοήθεια ειδικού καθετήρα. Η αγγειογραφία των στεφανιαίων αγγείων (αρτηρίες της καρδιάς), χρησιμεύει στην ανίχνευση πιθανών στενώσεων ή αποφράξεων σε αυτές. Οι στενώσεις ή αποφράξεις των στεφανιαίων αρτηριών οφείλονται σε συσσώρευση χοληστερόλης στο τοίχωμα του αγγείου και αποτελούν αιτία πόνου στο στήθος (στηθάγχη). Αιφνίδια απόφραξη στεφανιαίας αρτηρίας λόγω θρόμβου (πήγμα αίματος) προκαλεί έμφραγμα μυοκαρδίου.

Οι δυνατότητες του ψηφιακού αγγειογράφου

Το σύστημα ψηφιακής αγγειογραφίας, είναι ένα από αυτά τα εργαλεία. Ένα σύστημα που αναβαθμίζει το Εργαστήριο Καθετηριασμών των Καρδιολογικών Τμημάτων των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ. Με ψηφιακό ανιχνευτή μεγάλου ωφέλιμου οπτικού πεδίου (30 x 40 cm) υψηλής ευαισθησίας και απόδοσης, εφαρμόζονται τεχνολογίες αιχμής τόσο στο απεικονιστικό κομμάτι του συστήματος, όσο και στα πλαίσια μείωσης της δόσης ακτινοβολίας. Η ψηφιακή αγγειογραφία εξυπηρετεί περιστατικά όπως: οξύ και αιφνίδιο θωρακικό άλγος λόγω οξέως εμφράγματος μυοκαρδίου, οξύ και αιφνίδιο θωρακικό άλγος λόγω μερικής απόφραξης στεφανιαίας αρτηρίας, βαλβιδική νόσο (συνήθως σοβαρή στένωση αορτικής βαλβίδας ή σοβαρή ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας). Χρησιμοποιείται επίσης στην απεικόνιση των αρτηριών που αιματώνουν την καρδιά με σκοπό την αποκάλυψη στενώσεων, τη μελέτη της σοβαρότητας των στενώσεων αυτών και για εμφύτευση βηματοδοτών και απινειδωτών, παρακέντηση περικαρδιακού υγρού, μέτρηση ενδοκαρδιακών πιέσεων. Την ίδια στιγμή, επιτυγχάνει την ελαχιστοποίηση της δόσης ακτινοβολίας.

Σύμμαχος στις προσπάθειες του προσωπικού

Σε μία εποχή, όπου η τεχνολογία αλλάζει και μετασχηματίζει τα πάντα στο πέρασμά της, ο σύγχρονος εξοπλισμός φέρνει την επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη, ως ένας σπουδαίος σύμμαχος στην καθημερινή μάχη του ιατρικού προσωπικού, για καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Ο ΟΚΥπΥ υλοποιεί συνεχώς ουσιαστικές δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή, με στόχο την παροχή καλύτερης ιατρικής φροντίδας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και κατ’ επέκταση την αύξηση των ποσοστών επιβίωσης των ασθενών.

Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Λεμεσού ΟΚΥπΥ

Το Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας του ΓΝ Λεμεσού του ΟΚΥπΥ, που ιδρύθηκε το 2005, στελεχώνεται με έμπειρους Ιατρούς, Νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό και είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα μέσα για διάγνωση και θεραπεία όλων των παθήσεων που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο πεδίο. Το Τμήμα υπάγεται στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Λεμεσού, έργο της οποίας είναι η πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία όλων των παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος. Στην Κλινική αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά, ακόμη και τα πλέον απαιτητικά/πολύπλοκα περιστατικά, παρέχοντας ολοκληρωμένη ιατρική κάλυψη και φροντίδα στον ασθενή.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού με την Καρδιολογική Κλινική ΓΝ Λεμεσού του ΟΚΥπΥ επικοινωνήστε με το 25801630 και 25801631 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση