ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΑΥ: Επικυρώνει τη παράταση για τρεις μήνες της β’ φάσης του ΓεΣΥ

«Φαίνεται ότι είναι αδύνατον να ξεκινήσουμε την 1η Ιουνίου», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την παράταση για τρεις μήνες για την εφαρμογή της β΄ φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) θα επικυρώσει σήμερα σε συνεδρία του το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, η εφαρμογή της β΄ φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) που επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, θα παραταθεί για άλλους τρεις μήνες και αντί να αρχίσει την 1η Ιουνίου, θα αρχίσει -αν όλα πάνε καλά - την 1η Σεπτεμβρίου.

«Θα έχουμε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, θα παρουσιαστεί έκθεση για την ετοιμότητα του Οργανισμού και τα οικονομικά δεδομένα. Φαίνεται ότι είναι αδύνατον να ξεκινήσουμε την 1η Ιουνίου την β΄ φάση του ΓεΣΥ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρχει καθυστέρηση τρεις μήνες», είπε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο ΟΑΥ προέβη σε αρκετή εργασία όσον αφορά τη δεύτερη φάση, αλλά ο όλος προγραμματισμός επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Φυσικά έγινε αρκετή δουλειά. Όσον αφορά τα οικονομικά επηρεάστηκαν τώρα με την όλη κατάσταση της πανδημίας και την απόφαση να πάμε στους υψηλούς συντελεστές για τρεις μήνες οπότε αυτό επηρέασε αυτόματα τα ταμειακά αποθέματα. Ο σχεδιασμός δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, θα λειτουργήσει με αναβολή. Η πρώτη φάση θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, η δεύτερη, όπως θα ξεκινούσε την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει αν δεν αλλάξει κάτι δραματικό, 1η Σεπτεμβρίου», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Οι διαφορετικές απόψεις, που φέρεται να εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, έχουν αναζωπυρώσει τα σενάρια αποχώρησής του από την κυβέρνηση .

Χάθηκε προς την κάλπη το SafePass

Η καλή επιδημιολογική εικόνα και το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε εξωτερικούς χώρους
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ