ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οδοντίατροι: Να γίνει προσβάσιμη σε όλους η στοματική φροντίδα

Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος ζητά από την πολιτεία να εξετάσει τρόπους ενίσχυσης της πρόσβασης όλων στη στοματική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης και της ένταξής της σταδιακά στο ΓεΣΥ

ΚΥΠΕ

Η πολιτεία μπορεί και πρέπει να εξετάσει τρόπους ενίσχυσης της πρόσβασης όλων στη στοματική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης και της ένταξής της σταδιακά στο ΓεΣΥ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος με την ευκαιρία της 20ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας.

Στην Κύπρο, προστίθεται, παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της δημόσιας υγείας, η οδοντιατρική φροντίδα δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) εκτός από μια επίσκεψη αποτρύγωσης τον χρόνο.

«Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες συχνά επιβαρύνονται οικονομικά για υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας, γεγονός που πολλές φορές οδηγεί σε καθυστερήσεις στη διάγνωση ή αποφυγή αναγκαίων επισκέψεων στον οδοντίατρο», αναφέρεται.

Η πρόληψη είναι ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για να διατηρούμε υγιές στόμα και, κατ’ επέκταση, υγιή οργανισμό και η η εκπαίδευση των παιδιών και των ενηλίκων στις σωστές συνήθειες βουρτσίσματος, διατροφής και τακτικών ελέγχων είναι θεμελιώδης, προστίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η Υγεία ως Στρατηγικός Πυλώνας Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ανθεκτικότητας
Kathimerini.com.cy
 |  ΥΓΕΙΑ
X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ