ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οικονόμου: Θα βρίσκομαι εντός του ΓεΣΥ

Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχει η πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εντός του ΓεΣΥ επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Βάσος Οικονόμου, σημειώνοντας ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει η πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα και να γίνει η προετοιμασία για τη δευτεροβάθμια.

Σε ερώτηση αν το είχε ανακοινώσει και στο Συμβούλιο του ΠΙΣ απάντησε αρνητικά. «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική δεν την συζήτησα με κανένα συνάδελφο, ούτε με συγγενείς, ούτε με γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου, του οποίου προεδρεύω».

Ο ίδιος, όπως είπε, ήθελε να πάρει την ιστορική αυτή η απόφαση νηφάλιος και χωρίς να επηρεαστεί από κανένα άλλο.

Σε ερώτηση ποιος είναι ο βασικός λόγος που τον οδήγησε να λάβει την απόφαση αυτή, είπε ότι ο ίδιος έχει αναμειχθεί με τα κοινά και κυρίως με τα θέματα της υγείας και ανέκαθεν είχε ταχθεί υπέρ της ανάγκης να εφαρμοστεί ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας στην Κύπρο.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο ως γιατρός γίνεται μάρτυρας πολλών περιπτώσεων ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν το παιδί τους ή άλλο συγγενή τους για θεραπεία και αναγκάζονται να προσφύγουν στη διενέργεια εράνων.

Μέσα στο ΓεΣΥ ο κάθε άνθρωπος «θα πρέπει να τυγχάνει της ίδιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική του κατάσταση», σημείωσε.

«Πήρα την ιστορική απόφαση, αφού εξάντλησα κάθε περιθώριο έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για να βελτιωθεί το σχέδιο υγείας και να κλείσουμε πολλές τρύπες και να λύσουμε πολλά προβλήματα προτού ξεκινήσουμε», είπε.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος εξέφρασε τις διαφωνίες του και ζήτησε δημόσια να δοθεί μια μικρή παράταση για έξι μήνες ή ένα χρόνο, εισήγηση η οποία «απορρίφθηκε ασυζητητί».

Το ερώτημα το βασανιστικό, που έθεσε στον εαυτό του τον τελευταίο μήνα, όπως είπε, είναι αν «οι διαφωνίες, οι φοβίες, οι επιφυλάξεις που έχεις είναι ικανές να αποτρέψουν από το να συμμετάσχεις στο ΓεΣΥ και να αγωνιστείς για να πετύχει το ΓεΣΥ».

Αφού θεώρησα ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια έκρινα ότι πρέπει ο κάθε ένας μας να συναντηθεί με την συνείδησή του και να αποφασίσει, σημείωσε.

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στην πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις να πετύχει η πρωτοβάθμια, το πρώτο μέρος του ΓεΣΥ και να ετοιμαστούμε για την μεγάλη μάχη και το κυρίως ζητούμενο που είναι η δευτεροβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα», είπε.

«Έκρινα ότι θα ήταν πιο σωστό για μένα να δώσω τους αγώνες αυτούς εντός του ΓεΣΥ και όχι εκτός», ανέφερε. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, σέβομαι οποιαδήποτε διαφορετική από εμένα άποψη.

«Θέλω να ελπίζω ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν θα βελτιωθεί η εικόνα της σημερινής κατάστασης», είπε και ότι θα διοχετευθούν οι ασθενείς σε όλα τα ιατρικά κέντρα, που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Ο κ. Οικονόμου έκανε επίσης αναφορά στη δεοντολογία λέγοντας ότι αυτή αναφέρει ότι «το κύριο μας μέλημα, η κύρια μας έγνοια πρέπει να είναι οι ασθενείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ