ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

200 ασθενείς με COVID- 19 καθημερινά στα δημόσια νοσηλευτήρια

Εύθραυστη την κατάσταση χαρακτήρισε ο κ.Χαριλάου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Γύρω στους 200 ασθενείς με COVID -19 νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, καθημερινά σε παγκύπρια κλίμακα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου, χαρακτηρίζοντας εύθραυστη την κατάσταση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως όσον αφορά τη διαχείριση ένας μεγάλος αριθμός νοσηλεύεται,σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας.

Είναι πολύ νωρίς να πούμε, πρόσθεσε, “αν ο αριθμός γύρω στους 200 νοσηλευόμενους καθημερινά, παγκύπρια, θα σταθεροποιηθεί και θα επέλθει η κάθοδος". Πρόσθεσε πως υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, υπάρχει περιοδικά αύξηση, αλλά και περιοδικά μείωση των περιστατικών, όμως ο αριθμός παραμένει υψηλός γύρω στους 200 νοσηλευόμενους την ημέρα.

Τα εμβόλια είναι το μοναδικό όπλο το οποίο έχουμε στα χέρια μας για αντιμετώπιση της πανδημίας

Ερωτηθείς για τον θάλαμο COVID- 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έχει λειτουργήσει θάλαμο Covid- 19 από την προηγούμενη Δευτέρα όπου φιλοξενεί αυτή την στιγμή δέκα ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έχει ανταποκριθεί με μεγάλη επάρκεια στην νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊο και αυτό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας που προσφέρει, όπως είπε.

Επεσήμανε πως η κλινική COVID- 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στελεχώνεται επαρκώς με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό χωρίς να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε λειτουργικά προβλήματα.

Ο κ. Χαριλάου είπε πως τα εμβόλια είναι το μοναδικό όπλο το οποίο έχουμε στα χέρια μας για αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι, συνέχισε, που για αυτό το λόγο, όλοι μας, και δη οι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή, παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού ο κ. Χαριλάου είπε πως στα δημόσια νοσηλευτήρια υπάρχουν εξασφαλισμένα εμβόλια για όλο το προσωπικό, το οποίο εργάζεται και για αυτό τον λόγο η προτροπή τους προς όλους είναι να προχωρήσουν στον εμβολιασμό για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, την οικογένεια τους αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς τους.

Καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ( ΟΚΥπΥ) ανέφερε πως η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια αυτή την στιγμή είναι εύθραυστη. Υπάρχει, σημείωσε, σχεδιασμός, υπάρχει σχέδιο δράσης, το οποίο είναι σε πλήρη ανάρτηση και εφαρμογή, υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, αλλά η έκκληση τους είναι ότι παρόλη την κούραση που διακατέχει τον κόσμο, όλοι να τηρούν όλα τα απλά μέτρα που τους συστήνουν οι ειδικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Οι διαφορετικές απόψεις, που φέρεται να εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, έχουν αναζωπυρώσει τα σενάρια αποχώρησής του από την κυβέρνηση .

Χάθηκε προς την κάλπη το SafePass

Η καλή επιδημιολογική εικόνα και το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε εξωτερικούς χώρους
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ