ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΚΥπΥ: Με επιτυχία η μεταμόσχευση νεφρού από μητέρα στο 14χρονο παιδί της

Το παιδί παρακολουθείτο στην μοναδική παιδονεφρολογική κλινική του Μακάριου Νοσοκομείου

ΚΥΠΕ

Μοναδικές στιγμές μητρικής αγάπης στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ του ΟΚΥπΥ μετά τη μεταμόσχευση νεφρού από μητέρα σε παιδί. 

Με επιτυχία διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ του ΟΚΥπΥ μεταμόσχευση νεφρού από μητέρα στο 14χρονο παιδί της.

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αναφέρει ότι η διαδικασία μεταμόσχευσης ξεκίνησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έγινε η νεφρεκτομή από την μητέρα και στη συνέχεια ο νεφρός μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου έγινε με επιτυχία η μεταμόσχευση στο παιδί της.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, η πρώτη μετεγχειρητική μέρα βρίσκει το παιδί σε πολύ καλή κατάσταση, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Όπως σημείωσε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου, Δρ Ανδρέας Νεοφύτου, «είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, καθώς η επιτυχής μεταμόσχευση επιβεβαιώνει την υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα, που προσφέρεται στους Κυπρίους πολίτες και ιδιαίτερα στα παιδιά της Κύπρου μέσα από τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ».

Η μεταμόσχευση έγινε από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Aizner Sigal, επικεφαλής του Τμήματος Παιδιατρικής Μεταμόσχευσης Νεφρών του Νοσοκομείου Schneider στο Ισραήλ και τον Δρ Μιχάλη Παπούλα, Ειδικό Χειρούργο Μεταμοσχευτή, που τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιεί τις μεταμοσχεύσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το παιδί παρακολουθείτο στην μοναδική παιδονεφρολογική κλινική του Μακάριου Νοσοκομείου από τον παιδονεφρολόγο, Δρ. Αβραάμ Ηλία, Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής.

Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν, για την επιτυχή μεταμόσχευση και ιδιαίτερα το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ, οι οποίοι «απέδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και τεχνογνωσίας που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο δυναμικό στα νοσηλευτήριά του, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση