ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΚΥπΥ: Θα εξεταστεί το θέμα των τριών νοσηλευτών που εργάζονται στο Νοσ. Αναφοράς

Οι τρεις νοσηλευτές ζητούν μόνιμη θέση, ωστόσο ο Οργανισμός θα εξετάσει το αίτημα τους και θα δώσει την ανάλογη απάντηση, ανέφερε ο κ. Χαριλάου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θα εξεταστεί το θέμα που προέκυψε με τους τρεις νοσηλευτές που εργάστηκαν τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο Αναφοράς και δεν περιλαμβάνονται στις προσλήψεις των νέων νοσηλευτών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Κληθείς να σχολιάσει διαμαρτυρία τριών νοσηλευτών που εργάστηκαν τους τελευταίους μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, ότι δεν συμπεριελήφθησαν στις νέες προσλήψεις, ο κ. Χαριλάου είπε πως «τα τρία άτομα επιστρατεύθηκαν με Διάταγμα για να εργαστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και έκτοτε παρέμειναν εκεί. Το αίτημα τους είναι να διοριστούν μόνιμα στον ΟΚΥπΥ επειδή πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους τους τελευταίους μήνες».

Αφού εξήγησε ότι «οι προσλήψεις των 160 νέων νοσηλευτών έγιναν στη βάση μοριοδότησης» ο κ. Χαριλάου σημείωσε πως «ο ΟΚΥπΥ ανέφερε πως σε περίπτωση που οι τρεις νοσηλευτές διαθέτουν τα απαραίτητα μόρια και εμπίπτουν στους αριθμούς που θα προσλάβουμε, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο τα μόρια των δύο εκ των τριών ατόμων είναι πολύ κάτω από την μοριοδότηση».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον η περίπτωση των τριών νοσηλευτών μπορεί να εξεταστεί από τον ΟΚΥπΥ, λαμβάνοντας υπόψη ότι από τον περασμένο Απρίλιο εργάζονταν με ασθενείς με κορωνοϊό, ο Χαράλαμπος Χαριλάου είπε πως «πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό και πολύ λεπτό θέμα, το οποίο θα εξετάσει ο ΟΚΥπΥ. Οι τρεις νοσηλευτές ζητούν μόνιμη θέση, ωστόσο ο Οργανισμός θα εξετάσει το αίτημα τους και θα δώσει την ανάλογη απάντηση».

Όσον αφορά τις νέες προσλήψεις νοσηλευτών, σημείωσε πως «βάσει του προϋπολογισμού του ΟΚΥπΥ και της συμφωνίας που έγινε με την Οργάνωση Νοσηλευτών, μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα προσληφθούν 160 άτομα, ενώ θα προσληφθούν περισσότεροι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Ο Οργανισμός τήρησε τη συμφωνία που συνήψε με τις συντεχνίες των Νοσηλευτών ενώ ορισμένοι από τους νέους νοσηλευτές έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο και είναι έτοιμοι να εργαστούν στα Νοσοκομεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση