ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΚΥπΥ: Το 2ο τρίμηνο 2024 ολοκληρώνεται η ανακαίνιση Γ. Νοσοκομείου Πάφου

H συνολική τιμή του έργου, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2023 και το οποίο εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ανέρχεται στα €5.792.633

ΚΥΠΕ

Το έργο της ανακαίνισης υφιστάμενων χώρων και δημιουργίας καινούργιων στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί για τη μελέτη, κατασκευή και 12ετή συντήρηση του νοσοκομείου, αναμένεται να παραδοθεί το 2ο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Όπως αναφέρεται, η συνολική τιμή του έργου, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2023 και το οποίο εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ανέρχεται στα €5.792.633 από τα οποία χρηματοδοτούνται τα €1.537.000.00.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου είναι το μεγαλύτερο και πλέον εξοπλισμένο Νοσοκομείο της επαρχίας,  καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών  σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιατρικής φροντίδας, και πως με την ολοκλήρωση του προαναφερόμενου έργου θα είναι σε θέση να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και βελτιωμένη εμπειρία στους ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα, το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου θα αναβαθμιστεί φέροντας την ονομασία ‘Μητέρα και Παίδι’ και θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, τους ακόλουθους χώρους: αίθουσα ωδίνων, αίθουσα τοκετών, λουτρό ασθενών, χώρο πΒρεφών, θάλαμους νοσηλείας, κλινική εγκύων και λοιπούς υποστηρικτικούς χώρους

Επιπρόσθετα, θα αναβαθμιστεί το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου με έργα σε θαλάμους ασθενών, θάλαμο νεογέννητων, δωμάτιο θεραπειών και λοιπούς υποστηρικτικούς χώρους.

Όλοι οι χώροι θα είναι κατάλληλα σχεδιασμένοι για να δέχονται και ασθενείς με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Όπως αναφέρεται, η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης, η οποία εγκαινιάστηκε την περασμένη βδομάδα, αποτελεί το πρώτο από τα έργα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, το οποίο ολοκληρώθηκε.

Η κατασκευή της νέας μονάδας έγινε βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών και αυτή έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει μέχρι και 27 σταθμούς αιμοκάθαρσης. Η μονάδα διαθέτει εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, είναι άρτια εξοπλισμένη και  κατάλληλη για να παρέχει  ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη σε ασθενείς με παθήσεις νεφρών. Το έργο συνολικής αξίας  €4.737.000 συμπεριλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, λαμβάνοντας επιχορήγηση ύψους €4.016.340.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση