ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΣΑΚ - Παράξενη και περίεργη η κωλυσιεργία της Βουλής

Ζήτα από την Υπουργό Υγείας να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας από την Βουλή

ΚΥΠΕ

Για κωλυσιεργία, παρεμβάσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων σε σχέση με την καθυστέρηση που παρατηρείται αναφορικά στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των Κέντρων Αποκατάστασης, κάνουν λόγο ο Σύνδεσμος Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας (ΣYΚΕΑΑ) και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο ΣYΚΕΑΑ διερωτάται αν αυτή η καθυστέρηση γίνεται εσκεμμένα, με σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, ενώ η ΟΣΑΚ κάνει λόγο για «παράξενη και περίεργη κωλυσιεργία» από πλευράς Βουλής.

Από πλευράς του ο ΣΥΚΕΑΑ καλεί ΟΑΥ και Βουλή να δώσουν απαντήσεις επί του θέματος και να διαψεύσουν τις ανησυχίες του Συνδέσμου, «για απαράδεκτες τροποποιήσεις εν μια νυκτί, μετά και από κομματικές παρεμβάσεις, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μιας ομάδας νοσηλευτηρίων».

Από την άλλη η ΟΣΑΚ ξεκαθαρίζει ότι «το ενδεχόμενο διαφορετικής μεταχείρισης των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, όπως αυτή προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα και οδηγεί στο συμπέρασμα για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, ενισχύοντας τις πληροφορίες της Ομοσπονδίας για κομματικές και όχι μόνο παρεμβάσεις».

Την ίδια στιγμή, ζητεί δημόσια από την Υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη, να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας από την Βουλή, να προχωρήσει στην τροποποίηση των μεταβατικών διατάξεων που αυτό περιλαμβάνει και να ορίσει ως μεταβατικό στάδιο τα τρία έτη λειτουργίας για όλες τις υφιστάμενες δομές, είτε αυτές λειτουργούν ως μέρος νοσηλευτηρίου, είτε ως ανεξάρτητα υποστατικά.

Σημειώνεται, ότι ο ΣYΚΕΑΑ θεωρεί ως «κατάφορη αδικία» εις βάρος του, τον αποκλεισμό των μελών του από το ΓεΣΥ, μετά την απόφαση του ΟΑΥ να υπογράψει συμβάσεις με συγκεκριμένα νοσηλευτήρια, χωρίς καμία αιτιολόγηση.

ΣYΚΕΑΑ και ΟΣΑΚ αναφέρουν ότι η άρση της αδικίας θα συμβάλει στην ενίσχυση των κινήτρων για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς όφελος των ασθενών, στη μεγιστοποίηση των επιλογών και τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασφαλιζομένων/ασθενών, στη μείωση τους κόστους των εν λόγω υπηρεσιών και στην προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  Υγεία  |  ΓεΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση