ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Όχι» Αδάμου για τη θέση προέδρου του ΟΑΥ

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής απέρριψε πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ατελέσφορη ήταν η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον τέως πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου να αναλάβει την θέση του προέδρου στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ). Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Κ» ο κ. Αδάμου αφού ευχαρίστησε τον Νίκο Αναστασιάδη για την πρόταση που του έκανε την αρνήθηκε. Ο λόγος άρνησης, λένε οι πληροφορίες μας, είναι ο νόμος περί ασυμβίβαστου. Ενδεχόμενη αποδοχή της πρότασης θα είχε ως αποτέλεσμα να πρόκυπτε εκ νέου θέμα για τον κ. Αδάμου ανάλογο με αυτό που οδήγησε τον Θωμά Αντωνίου σε παραίτηση. Όπως προκύπτει από το περιβάλλον του, η σύζυγος του κ. Αδάμου είναι επαγγελματίας υγείας συμβεβλημένη με το ΓεΣΥ κάτι που δημιουργεί θέμα ασυμβίβαστου για τον ίδιο σύμφωνα με το νόμο που υπάρχει.

Σε νέα αναζήτηση

Η άρνηση του κ. Αδάμου ήλθε σε μια χρονική στιγμή που όλες οι πληροφορίες ήθελαν να έχει κλείσει το θέμα διαδοχής του παραιτηθέντα προέδρου του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου. Οι πληροφορίες που υπήρχαν την προηγούμενη εβδομάδα ήθελαν τον κ. Αδάμου ως νέο πρόεδρο του ΟΑΥ και το μόνο που ήταν σε εκκρεμότητα ο διορισμός να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης.

Το ασυμβίβαστο

Η περίπτωση του κ. Αδάμου ενδεχομένως να επισπεύσει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το ασυμβίβαστο αξιωματούχων στον ΟΑΥ. Ένα θέμα που προέκυψε με την τροπή που πήρε το θέμα Αντωνίου περίπτωση που δεν είναι η μοναδική. Με βάση το γράμμα του νόμου ασυμβίβαστο φαίνεται να προκύπτει και για άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ τα οποία έχουν οριστεί ως εκπρόσωποι οργανώσεων. Τέτοιες περιπτώσεις είναι τα μέλη του ΟΑΥ που συμμετέχουν στο ΔΣ εκ μέρους της ΣΕΚ, της ΠΕΟ, και του Συνδέσμου Ασθενών. Όπως υποστηρίζεται εάν δεν αλλάξει ο νόμος η συμμετοχή των δυο συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι προβληματική επειδή τα φαρμακεία που διατηρούν είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ. Το ίδιο συμβαίνει και για τον εκπρόσωπο των Ασθενών λόγω του ΠΑΣΥΚΑΦ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση