ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουρές… χαλάρωσης για το τεστ κορωνοϊού στη Λεμεσό

Η «Κ» βρέθηκε στο σημείο όπου έχει στηθεί η ειδική κινητή μονάδα στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Της Άντρης Θρασυβούλου

Αυξημένη προσέλευση πολιτών παρατηρήθηκε και σήμερα στους τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 που πραγματοποιούνται για δεύτερη ημέρα στη Λεμεσό. Η «Κ» βρέθηκε στο σημείο όπου έχει στηθεί η ειδική κινητή μονάδα στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και κατέγραψε εικόνες από πολίτες που έσπευσαν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.

Ουρές πολιτών δημιουργήθηκαν ωστόσο, από την αρχή της προσέλευσης δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας με αποτέλεσμα να γίνουν συστάσεις από εκπροσώπους του Δήμου Λεμεσού αλλά και μελών της ποδηλατικής Αστυνομίας που βρέθηκαν επιτόπου.

Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Ο πολίτης δίδει τα στοιχεία του στους νοσηλευτές και στη συνέχεια λαμβάνεται δείγμα από το στόμα και τη μύτη. Εντός 48 ωρών, το άτομο λαμβάνει γραπτό μήνυμα με το οποίο ενημερώνεται εάν είναι θετικό ή όχι στον κορωνοϊό.

Την Παρασκευή τα πρώτα αποτελέσματα

Την Τετάρτη (29/7) περίπου 300 κάτοικοι της Λεμεσού επισκέφθηκαν τις κινητές μονάδες στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου αλλά και στην Επίχωση και έκαναν τεστ για τον κορωνοϊό.

Την Πέμπτη (30/7) αναμένεται η πρώτη εικόνα εκ των αποτελεσμάτων που θα ξεκαθαρίσει περαιτέρω το σκηνικό με φόντο την έντονη ανησυχία που επικρατεί έπειτα από τις εστίες μετάδοσης του ιού που έχουν καταγραφεί στην πόλη.

Οι κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα εργάζονται στα δύο σημεία της πόλης για τις επόμενες ημέρες με στόχο τη διενέργεια δύο χιλιάδων δειγματοληπτικών ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μονάδα λειτουργεί στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Επαρχιακή Διοίκηση) από τις 14:30 μέχρι τις 18:30, ενώ στην περιοχή της Επίχωσης λειτουργεί από τις 18:00 μέχρι τις 21:00. Επιπλέον οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε χώρους εστίασης και όχι μόνο εντατικοποιούνται σε 24ωρη βάση, για εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την πανδημία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση