ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

Τους συμπεριέλαβαν στις λίστες των προσωπικών ιατρών χωρίς να τους ρωτήσουν

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Άλλο ένα περιστατικό που αφορά μια ομάδα παιδιάτρων του δημοσίου, έρχεται να εντείνει τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που υπάρχουν για την εύρυθμη εφαρμογή και λειτουργία του ΓεΣΥ από την 1η Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο των Δικαστηρίων, 32 παιδίατροι του δημοσίου έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Η ομάδα παιδιάτρων αντέδρασε με τον τρόπο αυτό γιατί όπως λένε οι πληροφορίες, ο ΟΚΥπΥ χωρίς τη συγκατάθεσή τους προχώρησε και συμπεριέλαβε τα ονόματά τους στις λίστες των προσωπικών γιατρών παίδων που έδωσε στη δημοσιότητα. Η ενέργεια του ΟΚΥπΥ προκάλεσε την αντίδραση των παιδιάτρων οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την ενέργεια του Οργανισμού να δημιουργήσει τετελεσμένα. Όπως γνωρίζουμε οι παιδίατροι κατέφυγαν ήδη σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας το οποίο ανέλαβε την υπόθεσή τους.

Το χρονικό

Το νέο περιστατικό στο χώρο της υγείας, το οποίο σχετίζεται με τις φωνές που ακούγονται περί μη σωστής προετοιμασίας για εφαρμογή του ΓεΣΥ, επιβεβαίωσαν στην «Κ» πηγές από το χώρο των γιατρών του δημοσίου. Όπως μας λέχθηκε, οι παιδίατροι αντέδρασαν σε εγγραφή τους στις λίστες των προσωπικών γιατρών παίδων και ταυτόχρονα να εκτελούν χρέη ενδονοσοκομειακού γιατρού, με το αιτιολογικό ότι δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. Ανησυχίες οι οποίες δεν φάνηκε να λήφθηκαν υπόψη από τον ΟΚΥπΥ ο οποίος φέρεται να συμπεριέλαβε τους παιδίατρους στις σχετικές λίστες, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ο ΟΚΥπΥ

Η «Κ» προσπάθησε να έλθει σε επικοινωνία με τον ΟΚΥπΥ χωρίς αυτό να γίνει κατορθωτό. Πηγές από το χώρο της δημόσιας υγείας θεωρούν πως η συμπεριφορά του ΟΚΥπΥ αποκαλύπτει τις ελλείψεις που υπάρχουν στη στελέχωση του ΓεΣΥ, ελλείψεις που όπως μας τονίσθηκε θα φανούν κατά την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ

1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ

george
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Μόνο πρόστιμο σε Παπουλή, Μερκή, Σοφρώνη

«Οι οπαδοί της Ανόρθωσης είναι μάλλον επικίνδυνοι, ίσως και οι χειρότεροι τα τελευταία χρόνια. Παλιά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  18:39

ΥΠΕΣ: Θέλουμε να περιορίσουμε τους οικονομικούς μετανάστες

«Όταν έρθουν στην Κύπρο (στην μισή μας πατρίδα) ακόμα 100,000 Άραβες Πακιστανοί και Αφρικανοί σε λίγα ...»
Leon  |  18:31

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X