ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάνω τα κρούσματα, η προσοχή στις νοσηλείες

Τι συμβαίνει στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αύξηση παρατηρήθηκε στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών έφτασε τα 2.932 για ολόκληρη την εβδομάδα, από 2.482 την προηγούμενη και 1.869 πριν από δύο εβδομάδες. Έχει τονιστεί πολλάκις από πλευράς ειδικών, ότι ο σκληρό δείκτη της πανδημίας αποτελεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων και ιδιαίτερα των ασθενών σε ΜΑΦ και ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στην Καθημερινή ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Δρ Πέτρος Καραγιάννης η κατάσταση στο παρόν στάδιο είναι απόλυτα διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει ανησυχία. Χαρακτήρισε μάλιστα αναμενόμενη την άνοδο σε μερικούς δείκτες, υπογραμμίζοντας πως αυτό αποτυπώνεται και εντονότερα λόγω της μαζικής επιστροφής –τις τελευταίες δύο εβδομάδες- όλων των πολιτών σε σχολικές μονάδες και χώρους εργασίας με το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός πως μέχρι το βράδυ της Πέμπτης κανένας ασθενής δε βρισκόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

- 51 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ
- 1 σε σοβαρή κατάσταση (ΜΕΘ: 0 εκτός αναπνευστήρα/0 διασωληνωμένοι, ΜΑΦ: 1)
- 4 ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Στο τι μέλλει γενέσθαι καθώς και ως προς το τι να περιμένουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα ανέφερε πως θα υπάρξουν αναπόφευκτα κάποιες εξάρσεις, ιδιαίτερα με την συγκέντρωση των πολιτών σε κλειστούς χώρους απουσία καλού εξαερισμού με τον ίδιο να θεωρεί πως δεν θα ξεφύγουν τα πράγματα έχοντας ως όπλα την τεχνογνωσία, την εμπειρία αλλά και τα εμβόλια σε συνάρτηση με τις λιγότερο νοσογόνες υπομεταλλάξεις του Sars-Cov 2.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι έχει ήδη τεθεί σε ισχύ η έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, με το ενδιαφέρον του κοινού κατά την πρώτη εβδομάδα να παρουσιάζεται ιδιαίτερα μικρό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση