ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠαΣΣΠ: Ορόσημο η σημερινή ημέρα β΄ φάσης του ΓεΣΥ

Η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων ευχαριστεί τα 42 ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία έλαβαν την απόφαση να συμβληθούν με το Γενικό σχέδιο Υγείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) σε ανακοίνωση της με αφορμή την έναρξη της β΄ φάσης του ΓεΣΥ, αναφέρει ότι «η σημερινή μέρα αποτελεί για όλους εμάς που ανήκουμε στο κίνημα των ασθενών ορόσημο καθώς έχουμε αισίως μπει στην Β` φάση του Γενικού Σχεδίου Υγείας που θα παρέχει ενδονοσοκομειακή φροντίδα σε όλους τους Κύπριους πολίτες».

Η σημερινή μέρα, σημειώνει, αποτελεί το επιστέγασμα του διαχρονικού αγώνα των ασθενών για την υλοποίηση ενός καθολικού συστήματος υγείας ούτως ώστε ο κάθε Κύπριος πολίτης να μπορεί να απολαύσει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως των εισοδημάτων του ή του κοινωνικού του υπόβαθρου.

Η ΠαΣΣΠ ευχαριστεί τα 42 ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία έλαβαν την απόφαση να συμβληθούν με το ΓεΣΥ, επιδεικνύοντας έτσι, σημειώνει, υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στον Κύπριο πολίτη.

Ο αριθμός αυτός, σε συνδυασμό με τα 8 νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, προσθέτει, ανεβάζει τον αριθμό των νοσηλευτηρίων που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ σε 50 τα οποία αντιστοιχούν στο 80% των διαθέσιμων κλινών κάτι που επιτρέπει την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών.

Είμαστε αισιόδοξοι, αναφέρεται, ότι σε βάθος χρόνου θα συμμετάσχουν και άλλα νοσηλευτήρια στην προσπάθεια αυτή ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο το ΓεΣΥ.

Η ΠαΣΣΠ απευθύνει επίσης ευχαριστίες προς τον ΟΑΥ για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης εν μέσω της πανδημίας του Covid19, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα αναμένει και την ολοκλήρωση της Β` φάσης με την ένταξη στο σύστημα των υπηρεσιών από άλλους επαγγελματίες υγείας, των ΤΑΕΠ, της υπηρεσίας ασθενοφόρων, των οδοντιάτρων, της ανακουφιστικής φροντίδας και της αποκατάστασης.

Απευθύνει παράκληση προς το κίνημα των ασθενών να επιδείξει αυτοσυγκράτηση αλλά και κατανόηση προς οποιαδήποτε προβλήματα πιθανόν να παρουσιαστούν, ιδιαίτερα κατά το πρώτο διάστημα λειτουργίας της Β` φάσης.

Ευχαριστίες απευθύνει τέλος, τόσο προς τον νυν Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου όσο και προς τον πρώην Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη για τις άοκνες και επίμονες προσπάθειες τους για την υλοποίηση του Γενικού Συστήματος Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X