ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΚΙ: Αθέτηση συμφωνηθέντων και για επιβολή «προστίμου» στους γιατρούς από ΟΚΥπΥ

Επιπλέον, συνεχίζει , γινόμαστε μάρτυρες προσπάθειας μονομερούς αφαίρεσης κεκτημένων επιδομάτων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για αθέτηση συμφωνηθέντων όπως και για επιβολή «προστίμου» στους γιατρούς από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), κάνει λόγο η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι «στην προσφιλή μέθοδο του Ο.Κ.Υπ.Υ να ροκανίζει το χρόνο και μαζί με αυτό τα θεμέλια των δημοσίων νοσηλευτηρίων, έχει προστεθεί τις τελευταίες μέρες, η αθέτηση των συμφωνηθέντων, όπως και η πρωτόγνωρη εισήγηση να τιμωρήσει τους γιατρούς, σε περίπτωση μη επίτευξης των οικονομικών στόχων, μέσω της επιβολής «προστίμου»».

Αν ο Ο.Κ.Υπ.Υ, σημειώνεται, δεν καταφέρει να πετύχει τους ελάχιστους από τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ποσό επιβράβευσης ή τιμωρίας των γιατρών, αλλά για λουκέτο στον οργανισμό.

Επιπλέον, συνεχίζει η ΠΑΣΥΚΙ, γινόμαστε μάρτυρες προσπάθειας μονομερούς αφαίρεσης κεκτημένων επιδομάτων, τα οποία παραχωρήθηκαν στη βάση συμφωνιών, οι οποίες μάλιστα έχουν υπογραφεί από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας.

Αυτά, αναφέρεται, μας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, αφού αξιολογούνται από τη συντεχνία "ως κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών σχέσεων", που σε περίπτωση αποδοχής ή/ και επιβολής τους, οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους.

«Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις – ενέργειες εκ μέρους του Ο.Κ.Υπ.Υ, ο οποίος διαφημίστηκε και δημιουργήθηκε με το σύνθημα της διοικητικής και οικονομικής αυτονόμησης, εδώ και τρία χρόνια. Επί της παρούσης, το μόνο που επιδεικνύει δυστυχώς, είναι η ιδιαίτερη οπισθοδρόμηση. Οι ευθύνες του Δ.Σ. του Ο.Κ.Υπ.Υ, ως διαχειριστής των Δημοσίων νοσηλευτηρίων είναι τεράστιες. Τα αρνητικά αποτελέσματα δυστυχώς τα επωμίζεται και θα τα επωμιστεί η κοινωνία στο σύνολο της και ο κάθε ασθενής ξεχωριστά», προστίθεται.

Καλούμε την Πολιτεία, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, να τοποθετηθεί και πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν αυτό προσδοκούσε, όταν ψήφιζε την ίδρυση του Ο.Κ.Υπ.Υ στη βάση του συγκεκριμένου μοντέλου διοίκησης.

«Η Πολιτεία θα πρέπει να απαντήσει ειλικρινά, όχι μόνο αν θέλει, αν χρειάζεται δυνατά Δημόσια Νοσηλευτήρια, αλλά πρακτικά πλέον να αναλάβει δράσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X