ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέραν των 360 χιλιάδων εγχειρήσεων από την μέρα λειτουργίας του ΓεΣΥ

Σε εξέλιξη το συνέδριο της ΟΕΒ με τίτλο «Μετασχηματίζοντας την Υγεία στην Κύπρο: Νέες Τάσεις, Νέες Πραγματικότητες»

Έκτορας Γεωργίου

Έκτορας Γεωργίου

Με τη συμμετοχή φορέων χάραξης πολιτικής, ακαδημαϊκών, εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό, επαγγελματιών και παρόχων υπηρεσιών υγείας, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες του, συνεδρίου για την Υγεία, το οποίο διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Το Συνέδριο με τίτλο «Μετασχηματίζοντας την Υγεία στην Κύπρο: Νέες Τάσεις, Νέες Πραγματικότητες», άνοιξε με χαιρετισμό η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα. Παπαέλληνα τόνισε ότι η υγεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, με το ΓεΣΥ να θεωρείται καθοριστικό κοινωνικό επίτευγμα, που εξασφαλίζει καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για σχεδόν όλο τον πληθυσμό.

Μιλώντας με αριθμούς, η Υφυπουργός σημείωσε ότι από την ημέρα λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί 21 εκατομμύρια ραντεβού με προσωπικούς ιατρούς και 21 εκατομμύρια ραντεβού με ειδικούς ιατρούς.

Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 3,6 εκατομμύρια επισκέψεις σε ακτινολογικά κέντρα, πάνω από 17 εκατομμύρια εργαστηριακές εξετάσεις, εκτελέστηκαν 42 εκατομμύρια συνταγές φαρμάκων, έγιναν πάνω από 1,3 εκατομμύρια επισκέψεις σε οδοντιάτρους και περισσότερες από 360.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Παντελίδης, προς τους συνέδρους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο τομέας της υγείας στην Κύπρο έχει υποστεί βαθύ μετασχηματισμό τα τελευταία χρόνια, ιδίως με την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Όπως ανέφερε, το ΓεΣΥ αποτέλεσε μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας, η οποία αναδιαμόρφωσε το τοπίο της υγείας μέσω σημαντικών επενδύσεων και εκσυγχρονισμού των υποδομών.

Επιπλέον, ο κ. Παντελίδης αναφέρθηκε στην τεχνολογία και, κατ’ επέκταση, στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τις οποίες χαρακτήρισε ως μοχλούς αλλαγής για τον τομέα της υγείας.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να επισημάνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας, όπως η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Γενικού Συστήματος Υγείας και οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η υγεία αποτελεί στρατηγικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δομείται γύρω από υψηλού επιπέδου θεματικές συζητήσεις και παρεμβάσεις, με στόχο την ενίσχυση του τεκμηριωμένου διαλόγου και την ουσιαστική συμβολή στη χάραξη πολιτικής και τον στρατηγικό σχεδιασμό στον τομέα της υγείας.

Κύριες θεματικές του συνεδρίου είναι η βιωσιμότητα, η ανθεκτικότητα, η οικονομική διάστασης της υγείας, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, η εμπειρία των ασθενών και ο ρόλος των επενδύσεων στη βελτίωση της ποιότητας, της προσβασιμότητας και της αποδοτικότητας των υπηρεσιών υγείας.

Ανάμεσα στους ομιλητές / εισηγητές περιλαμβάνονται οι John Deanfield, Sara Siegel, Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, Φίλιππος Πατσαλίδης, Δρ. Μάριος Καραϊσκάκης, κτλ.

Το συνέδριο για τη Υγεία που διοργανώνει η ΟΕΒ, λαμβάνει χώρα στο Landmark Nicosia, και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Έκτορας Γεωργίου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ