ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περίπου 170 δείγματα λήφθηκαν από το ΓΝ Λάρνακας

Τα 160 περίπου δείγματα αφορούν γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Περίπου 170 δείγματα λήφθηκαν από γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε ηλικιωμένο, ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Η Παθολογική Κλινική στην οποία νοσηλευόταν ο 75χρονος έκλεισε, ενώ το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου εργάζεται μερικώς, χωρίς την εισαγωγή κανενός ασθενή, με όλα επείγοντα περιστατικά να αποστέλλονται σε αγορά υπηρεσιών, σε άλλα Νοσηλευτήρια και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου, «περίπου 160 δείγματα λήφθηκαν από γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας. Σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ανέλαβαν καθήκοντα ύστερα από επίταξη και οδηγίες του Υπουργού Υγείας τρεις παθολόγοι» αφού ορισμένοι από τους γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής είναι σε αυτοπεριορισμό.

Ερωτηθείς για τη λειτουργία του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου, απάντησε πως «αυτό λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, οι ασθενείς που εξετάζονται και χρειάζεται να νοσηλευτούν είτε τυγχάνουν διαχείρισης εκεί, είτε διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ανάλογα με την περίπτωση προωθούνται σε άλλα Νοσοκομεία ή ακόμα και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Ανέφερε ακόμα ότι «σε περίπτωση που υπάρχει ασθενής με συμπτώματα κορωνοϊού, έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο τέσσερα δωμάτια όπου γίνεται η απαραίτητη εξέταση, η αξιολόγηση και ανάλογα με τα αποτελέσματα και η νοσηλεία του. Τα τέσσερα δωμάτια είναι απομονωμένα από τους υπόλοιπους ασθενείς, η Παθολογική Κλινική που φιλοξενεί 21 ασθενείς έχει κλείσει, ενώ οποιαδήποτε περιστατικά χρειάζεται να νοσηλευτούν αποστέλλονται στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλα Νοσοκομεία».

Ο κ. Καροτσάκης σημείωσε ότι «το πρωί της Τετάρτης 25/03 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομάδας Κρούσης η οποία έχει λάβει ορισμένες αποφάσεις για τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ωστόσο περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον κορωνοϊό».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «είναι ξεκάθαρο από την Ομάδα Κρούσης και τους λοιμοξιολόγους ότι κατά 99%, ο 75χρονος ασθενής, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική, έφερε μαζί του τον ιό, μετά από επαφή που είχε προτού υποστεί το ελαφρύ εγκεφαλικό, που τον οδήγησε τελικά στο Νοσοκομείο για νοσηλεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X