ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέθανε ο ασθενής που άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» για τα μαϊμού Safe Pass

«Μακάρι να ήμουν εμβολιασμένος» ήταν τα τελευταία λόγια του πριν διασωληνωθεί

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Δύο πρόσωπα που εξασφάλισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον 53χρονο γιατρό που συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου από την Αστυνομία, έπειτα από μαρτυρίες, έχασαν τη μάχη για ζωή αφότου νόσησαν τελικά από κορωνοϊό.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 41 και 43 ετών. Μάλιστα, ο 41χρονος ήταν ο αυτός που αποκάλυψε πρώτος ότι είχε εξασφαλίσει πλαστό πιστοποιητικό από τον εν λόγω γιατρό, που ήταν δηλωμένος και ως προσωπικός του στο ΓΕΣΥ, λίγο πριν διασωληνωθεί. Μετά από μαρτυρία και του πατέρα του 41χρονου οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή του γιατρού.

Από καταθέσεις νοσηλευτών που λήφθηκαν μετά τις αποκαλύψεις για τον 41χρονο, φάνηκε ότι ο ασθενής μετάνιωσε που δεν εμβολιάστηκε και που είχε δηλώσει ψευδώς ότι έλαβε εμβόλιο. Ένας νοσηλευτής που ρώτησε τον 41χρονο κατά την εισαγωγή του στην ΜΕΘ στις 2 Αυγούστου αν είχε εμβολιαστεί, αυτός σε άσχημη κατάσταση του είπε ότι δεν έλαβε το εμβόλιο και ανέφερε ότι αν όλα πάνε καλά: «θα εμβολιαστεί με πέντε εμβόλια όταν βγει από το νοσοκομείο».

Θυμίζουμε ότι ο γιατρός ηλικίας 53 ετών, συνελήφθη στις 6 Αυγούστου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπό διερεύνηση υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις, που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου και συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά.

Μάλιστα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ανέστειλε τις υπηρεσίες του 53χρονου γιατρού που ήταν συμβεβλημένος με το ΓεΣΥ και παρείχε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στους ασθενείς του.

Ο γιατρός, αφέθηκε ελεύθερος από τις Αρχές μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Η Αστυνομία, αφότου συμπληρώσει τον φάκελο της υπόθεσης, αναμένεται να τον στείλει στη Νομική Υπηρεσία για περεταίρω οδηγίες.

Περιμένει επιστημονική μαρτυρία η Αστυνομία

Στην Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, δεν έχει καταγγελθεί επίσημα από κάποιο πρόσωπο ο γιατρός, ωστόσο, η μαρτυρία του 41χρονου και των οικείων του, αλλά και των οικείων του 43χρονου, που είναι τα δύο πρόσωπα που απεβίωσαν θεωρούνται σημαντικές από τις Αρχές.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο εν λόγω γιατρός είχε δηλώσει 102 ασθενείς του ως εμβολιασμένους από αυτόν. Οι εν λόγω ασθενείς ενεπλάκησαν στις έρευνες των Αρχών και μάλιστα, η Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων από 26 ασθενείς για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εμβολιασμένοι ή όχι, ενώ κατέχουν πιστοποιητικό.

Η επιστημονική μαρτυρία που αναμένεται να εξασφαλιστεί, πρόκειται να τροχοδρομήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Αυτό που σημειώνεται από πλευράς Αστυνομίας είναι ότι, δεν χρειάζονται περισσότερα γι’ αυτή την υπόθεση. Η επιστημονική μαρτυρία δεν αμφισβητείται και είναι πέραν πάσης αμφιβολίας.

Τα γεγονότα όπως ακούστηκαν στο Δικαστήριο μετά τη σύλληψη του γιατρού

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, λέχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη του 53χρονου υπόπτου, μετά από καταγγελία του πατέρα 41χρονου από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 41χρονου κατήγγειλε ότι ο γιος του εκμυστηρεύθηκε σε νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς όπου νοσηλεύεται, ότι παρά το ότι κατέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτός δεν έχει λάβει το εμβόλιο. Πάντως, από όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο Λάρνακας, ο 41χρονος προτού διασωληνωθεί, φαίνεται να είχε μετανιώσει τόσο την πράξη του όσο και το γεγονός ότι δεν έλαβε στην πραγματικότητα το εμβόλιο.

Η Αστυνομία, προχώρησε άμεσα σε λήψη καταθέσεων. Νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου κατέθεσε ότι πριν την διασωλήνωση του ο 41χρονος αφού ρωτήθηκε κατά πόσο είναι εμβολιασμένος είπε: «Μακάρι να ήμουν».

Άλλος νοσηλευτής που ρώτησε τον 41χρονο κατά την εισαγωγή του στην ΜΕΘ στις 2 Αυγούστου αν είχε εμβολιαστεί, αυτός σε άσχημη κατάσταση του είπε ότι δεν έλαβε το εμβόλιο και ανέφερε ότι αν όλα πάνε καλά: «θα εμβολιαστεί με πέντε εμβόλια όταν βγει από το νοσοκομείο».

Επίσης, ο πνευμονολόγος της ΜΕΘ του ΓΝ Αμμοχώστου, είπε ότι κατά την εισαγωγή του ασθενή στην ΜΕΘ στις 2 Αυγούστου τον ρώτησε και αυτός κατά πόσο είναι εμβολιασμένος και ο 41χρονος είπε ξανά ότι δεν έλαβε το εμβόλιο.

Είχε δηλώσει ότι έλαβε το Astra Zeneca

Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ο 41χρονος, στις 31 Ιουλίου δήλωσε ότι ήταν εμβολιασμένος και με τις δυο δόσεις.

Από εξετάσεις μέσω της Διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής ήταν καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΑΥ ως εμβολιασμένος με το εμβόλιο AstraZeneca.

Το εμβόλιο, σημειωνόταν ότι, το είχε λάβει από τον ύποπτο γιατρό, ο οποίος είναι καταχωρημένος ως προσωπικός του γιατρός στο ΓεΣΥ.

Μετά την δήλωση του 41χρονου ότι δεν έχει εμβολιαστεί, ο Πνευμονολόγος διέγραψε ότι ήτα εμβολιασμένος με AstraZeneca 2 δόσεων και σημείωσε ότι: «Δεν είναι εμβολιασμένος».

Ξεγέλασαν και τη σύζυγό του

Η σύζυγος του 41χρονου, κατέθεσε επίσης στις Αρχές. Μιλώντας σε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας εξήγησε ότι κατά τον χρόνο της 1ης δόσης εμβολιασμού του συζύγου της πήγαν μαζί στο ιατρείο του υπόπτου.

Όπως ισχυρίστηκε όμως, κατά την διάρκεια του εμβολιασμού της ζητήθηκε από τον 53χρονος γιατρό να παραμείνει εκτός του ιατρείου.

Μετά τον εμβολιασμό του συζύγου της, αυτός εξήλθε του ιατρείου με τον ύποπτο και της ανέφεραν ότι προχώρησαν στην πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca.

Ο σύζυγος της μάλιστα, της υπόδειξε το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση