ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΙΣ: Στην Κύπρο σχεδόν το 40% των ιατρών είναι γυναίκες

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πολλά στερεότυπα έχουν καταρριφθεί

ΚΥΠΕ

Στην Κύπρο σχεδόν το 40% με άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του γιατρού είναι γυναίκες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σημειώνεται ότι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, o ΠΙΣ τιμά όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα τη γυναίκα-γιατρό που με πολλές θυσίες, ιδιαίτερα σε περίοδο υγειονομικών κρίσεων, ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις τόσο του επαγγέλματος όσο και της οικογένειας.

Προστίθεται ότι η γυναίκα-γιατρός πρωτοστατεί στον τομέα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης συνδυάζει με αξιοπρέπεια τις αυξημένες και σκληρές απαιτήσεις του ιατρικού επαγγέλματος με την προσωπική/οικογενειακή ζωή.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πολλά στερεότυπα έχουν καταρριφθεί.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι η υψηλού επιπέδου γνώση, τα επιτεύγματα της γυναίκας-επιστήμονα και οι θεσμικές αλλαγές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μας έχουν οδηγήσει μπροστά, υπάρχουν όμως αρκετά που μπορούν ακόμη να γίνουν.

Ταυτόχρονα, τονίζεται η ανάγκη όπως προωθηθούν εκείνα τα μέτρα που θα επιφέρουν πραγματική ισότητα σε όλα τα επίπεδα που δραστηριοποιείται η ιατρική κοινότητα της Κύπρου και εκείνα τα μέτρα που θα στηρίζουν έμπρακτα όλες τις γυναίκες συναδέλφους διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση