ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πλημμύρισαν οι αποθήκες του Υπ. Υγείας και καταστράφηκαν φάρμακα (εικόνα)

Τι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ζημίες στις φαρμακευτικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που «σάρωσε» τη Λευκωσία την Καθαρά Δευτέρα. Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», κάνοντας λόγο για καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων και μεταφορά χιλιάδων συσκευασιών σε άλλο σημείο προκειμένου να μην επηρεαστούν από το νερό. Την ίδια ώρα το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τίθεται πλέον θέμα επάρκειας φαρμάκων για το επόμενο διάστημα.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας τονίζει ότι έχει δρομολογηθεί ήδη η ταχεία αντικατάσταση του αποθέματος που επηρεάστηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους αναδόχους των σχετικών συμβάσεων, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις. Διαβεβαιώνει επίσης ότι το θέμα τυγχάνει διαχείρισης και πως η απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής φροντίδας έχει διασφαλιστεί.

Φωτ: «Ο Φιλελεύθερος»

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στις Φαρμακευτικές Αποθηκες λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει για τα ακόλουθα:

1. Ως συνέπεια της έντονης χαλαζόπτωσης και βροχόπτωσης που σημειώθηκε το απόγευμα της 18ης Μαρτίου 2024 στη Λευκωσία και ειδικότερα στην περιοχή Στροβόλου, ποσότητες νερού εισέρευσαν στις αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές χαρτοκιβώτια με φαρμακευτικά προϊόντα.

2. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου κινητοποιήθηκαν άμεσα με όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε.

3. Βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση του αποθέματος που επηρεάστηκε και έχει δρομολογηθεί ήδη η ταχεία αντικατάσταση του από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους αναδόχους των σχετικών συμβάσεων, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις και να μην επηρεαστούν οι ασθενείς που λαμβάνουν ή πρόκειται να λάβουν τα εν λόγω σκευάσματα.

4. Η διαδικασία μεταστέγασης των Φαρμακευτικών Αποθηκών σε νέους καταλληλότερους χώρους βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.

Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει τέλος ότι το θέμα τυγχάνει διαχείρισης και πως η απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής φροντίδας έχει διασφαλιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση