ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος με το Coronapass

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη καθημερινότητα μας μπαίνει από τη Δευτέρα το Coronapass, όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου να διευκρινίζει ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο και την ευθύνη των ελέγχων θα έχει η αστυνομία και οι αρμόδιοι των υπουργείων.

Όσον αφορά για τη διαδικασία ελέγχου, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σε πρώτο στάδιο οι πολίτες πρέπει να δείχνουν την κάρτα εμβολιασμού τους, το SMS αποδέσμευσης ή το χαρτί που πιστοποιεί ότι έχουν υποβληθεί σε rapid test ή PCR test με αρνητική ένδειξη με ισχύ 72 ωρών.

Σε δεύτερο στάδιο, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου όταν θα αναπτυχθεί η εφαρμογή από το Υφυπουργείο Καινοτομίας, ο πολίτης θα την εγκαθιστά στο κινητό του τηλέφωνο και ο έλεγχος θα γίνεται μέσω σάρωσης ενός κωδικού.

Πού χρειάζεται

-Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

-Στη διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς χώρους, καθήμενοι και μέχρι 200 άτομα, από τις 17 Μαΐου 2021, θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση Coronapass.

-Απαραίτητο θα είναι και στους χώρους εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ).

-Σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες

-Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών εμπορικών κέντρων, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται επίσης η λειτουργία του υπόλοιπου λιανικού εμπορίου, περιλαμβανομένων υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων καθώς και τα μεγάλων καταστημάτων με τήρηση του μέτρου 1 άτομο προς 10 τ.μ. ωφέλιμου χώρου, με την προσκόμιση Coronapass μόνο στα μεγάλα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα.

- Σε κλειστά εμπορικά κέντρα

-Θα πρέπει επίσης να προσκομίζεται από όσους γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους.

-Σε συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις από τις 17 Μαΐου

- Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις

-Σε επισκεπτήρια σε οίκους ευγηρίας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κέντρα ημέρας, δομές παιδικής προστασίας

-Απαραίτητη είναι η προσκόμιση corona pass για διαμονή σε ξενοδοχεία από 10 Μάϊου, στα καζίνο από 17η Μαΐου αλλά και στον τελικό Κυπέλλου.

- Σε υπαίθρια και κλειστά θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, και αίθουσες θεαμάτων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση