ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόσα δείγματα νοσηλευόμενων βρέθηκαν θετικά στην «Όμικρον»

Τι αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία

Της Ιωάννας Κυριάκου

Προβληματισμό για την τροπή που αναμένεται να πάρει η κατάσταση στα νοσηλευτήρια η οποία αποτελεί βασικό γνώμονα για τα μέτρα που λαμβάνονται σε σχέση με την αναχαίτιση της πανδημίας έχει προκαλέσει η άφιξη της μετάλλαξης «Όμικρον», με τους αρμόδιους να αξιολογούν συνεχώς τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους. Την ώρα που χιλιάδες κρούσματα καταγράφονται ημερησίως και το ποσοστό θετικότητας παραμένει σταθερά πέραν του 3%, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid-19 ανέρχονται στους 252, εκ των οποίων οι 76 σε σοβαρή κατάσταση.

Παρά το ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών είναι μεγάλος, αρμόδιοι που μίλησαν στην «Κ» διαβεβαίωσαν πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη καθώς η αύξηση που παρατηρείται είναι μικρή, σταθερή και όχι απότομη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων φέρουν τη μετάλλαξη «Δέλτα» και νοσούν βαριά, ενώ δεν έχει - μέχρι στιγμής - μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας των ασθενών αυτών σε λιγότερο από επτά ημέρες. Συγκεκριμένα, από τους 76 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 24 είναι διασωληνωμένοι, οι 5 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 47 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επτά νοσηλευόμενοι θετικοί στην «Όμικρον»

Όπως μας αναφέρθηκε, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» δεν έφερε όσες εισαγωγές αναμενόταν με βάση το ποσοστό θετικότητας που υπάρχει στην κοινότητα, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν περί τα τέλη της εβδομάδας. Πάντως, σύμφωνα με τις πηγές της «Κ», μέχρι σήμερα, επτά άτομα νοσηλεύτηκαν με τη μετάλλαξη «Όμικρον», έξι παιδιά στο Μακάρειο και ένας ενήλικας στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά πρόκειται για τέσσερα βρέφη τα οποία παρουσίασαν υψηλό πυρετό και δύο παιδιά ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών και έχουν όλα λάβει εξιτήριο. Ο ενήλικας, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται λόγω υποκείμενων νοσημάτων και όχι λόγω της «Όμικρον». Σημειώνεται πως ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με την «Όμικρον» μπορεί να αλλάξει τις αμέσως επόμενες μέρες καθώς δείγματα ασθενών αξιολογούνται συνεχώς, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν η νοσηλευόμενοι με «Όμικρον» νοσούν πιο ελαφριά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X