ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προληπτικά μέτρα για μη εξάπλωση της ευλογιάς αιγοπροβάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ορίστηκε ζώνη εφαρμογής μέτρων

ΚΥΠΕ

Προληπτικά μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στις ελεύθερες περιοχές λαμβάνουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, και Περιβάλλοντος, ύστερα από πρόσφατα περιστατικά στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών που στάληκε στο ΚΥΠΕ, ορίστηκε ζώνη εφαρμογής μέτρων, όπως η απαγόρευση διακινήσεων ζώων και η επί τόπου επιθεώρηση ζώων. 

Έχει ακόμη δρομολογηθεί ενημέρωση των κτηνοτρόφων με SMS για να βρίσκονται σε εγρήγορση για την πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων ή αυξημένων θανάτων, καθώς επίσης και των υπόλοιπων εμπλεκομένων επαγγελματιών, όπως μεταφορείς ζώων και προϊόντων που επισκέπτονται εκμεταλλεύσεις, για να προβαίνουν σε απολυμάνσεις των οχημάτων.

Επίσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών πληροφορίες για το νόσημα και τα συγκεκριμένα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι.  Τέλος προγραμματίζονται ψεκασμοί οχημάτων σε σημεία διέλευσης/οδοφράγματα.

Καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων όπως ενημερώσουν αμέσως τα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σε περίπτωση αυξημένων θανάτων ή εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση