ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προσήλωση στη θωράκιση, αναβάθμιση και βιωσιμότητα του ΓεΣΥ, διαμηνύει ο ΠΙΣ

«Τα πρώτα 5 χρόνια εφαρμογής του ΓεΣΥ, ανέδειξαν σοβαρά περιθώρια βελτίωσης του συστήματος και είναι πεποίθηση μας ότι μέσα σε πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να το βελτιώσουμε».

ΚΥΠΕ

Την «υπεύθυνη προσήλωση του στις προσπάθειες θωράκισης της συνεχούς αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και διασφάλισης της βιωσιμότητας και ορθολογιστικής λειτουργίας του συστήματος», διαμηνύει με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μιας πενταετίας από την εφαρμογή και λειτουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι στόχος του ΠΙΣ «είναι ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας που εξυπηρετεί χωρίς ταλαιπωρία και με ασφάλεια τους ασθενείς και το οποίο, ταυτόχρονα, σέβεται την επιστημονική αξιοπρέπεια των επαγγελματιών υγείας και διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας».

Προσθέτει ότι οι προσπάθειές του «επικεντρώνονται στην επιστημονική θωράκιση του συστήματος, στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του σε βάθος χρόνου, στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στην ισότιμη και έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και ταυτόχρονα στην προάσπιση της επιστημονικής αξιοπρέπειας των μελών του».

Επισημαίνει, ακολούθως, με καλή πίστη τις ανάγκες εξορθολογισμού του συστήματος και την ανάγκη αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των δημοσίων νοσηλευτηρίων, προσθέτοντας ότι αυτά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος. Εξάλλου, ο ΠΙΣ θέτει το δυναμικό του στη διάθεση της πολιτείας, όπως αναφέρει, αναμένοντας ότι «θα αξιοποιήσει στο μέγιστο την επιστημοσύνη και την εμπειρογνωμοσύνη της ηγεσίας του ΠΙΣ». Ταυτόχρονα, σημειώνει ως μια από τις εξίσου σημαντικές παραμέτρους βιωσιμότητας της ΓεΣΥ τη διασφάλιση του επικουρικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η ιδιωτική ιατρική.

«Τα πρώτα 5 χρόνια εφαρμογής του ΓεΣΥ, ανέδειξαν σοβαρά περιθώρια βελτίωσης του συστήματος και είναι πεποίθηση μας ότι μέσα σε πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να το βελτιώσουμε ώστε ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πολιτών αλλά και στο υψηλό επίπεδο όπου πρέπει να κρατήσουμε την ιατρική στον τόπο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση