ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς ανταποκρίθηκαν οι πολίτες στα «walk-in» κέντρα εμβολιασμού

Μέχρι τις 10:30 το πρωί τα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας εξαντλήθηκαν

Της Ιωάννας Κυριάκου

Σε λειτουργία τέθηκαν σήμερα Πέμπτη (15/7) τα εμβολιαστικά κέντρα «walk in» με την ανταπόκριση των πολιτών να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Σε δηλώσεις της στην «Κ» η λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι μέχρι τις 10:30 το πρωί τα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας εξαντλήθηκαν. Όπως είπε η κ. Κυριάκου, σε κάθε κέντρο «walk-in» δόθηκαν συνολικά 100 εμβόλια. Πρόσθεσε δε, ότι δόθηκαν οδηγίες να διατεθούν περισσότερα εμβόλια σε κάθε κέντρο ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πολίτες. Σημειώνεται ότι στόχος των εμβολιαστικών κέντρων «walk-in» είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στον εμβολιασμό και η περαιτέρω ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος. Πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Πώς λειτουργούν 

Ο πολίτης μπορεί να μεταβαίνει στο κέντρο εμβολιασμού όπου θα εμβολιάζεται με την 1η δόση χωρίς να είναι απαραίτητο να διευθετήσει προηγουμένως ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι θα τηρείται σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση των πολιτών. Στη συνέχεια, θα μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση του εμβολίου αφού καταχωρηθεί ο εμβολιασμός του στο σύστημα. Στα «walk in» κέντρα εμβολιασμού δεν θα διενεργείται εμβολιασμός με τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Στα κέντρα θα μπορούν να εμβολιάζονται άτομα που είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ με πιθανή επέκταση μελλοντικά για κάλυψη και των μη δικαιούχων ή των μη συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ. Τα ραντεβού των ατόμων που έχουν προγραμματιστεί μέσω της Πύλης Εμβολιασμού δεν επηρεάζονται και θα διεκπεραιώνονται κανονικά. Τονίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ).

Το ωράριο λειτουργίας είναι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στις ακόλουθες τοποθεσίες:

• Επαρχία Λευκωσίας: Κέντρο Υγείας Λατσιών
• Επαρχία Λεμεσού: Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
• Επαρχία Λάρνακας: Λιμάνι
• Επαρχία Πάφου: Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
• Επαρχία Αμμοχώστου: Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Τα κίνητρα έφεραν αύξηση ραντεβού

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις για παραχώρηση κινήτρων για εμβολιασμό έφεραν αύξηση στη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό. Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου, διευθετούνται συνολικά 3,000 ραντεβού για εμβολιασμό σε ημερίσια βάση. Πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα κίνητρα για τους εμβολιασμένους, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης στους νέους. Προς τούτου, την Δευτέρα (12/7) πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με φορείς του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος εταιρειών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κινήτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση