ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πύλη Εμβολιασμού: Ποιοι έχουν σειρά

Το πρόγραμμα τις επόμενες μέρες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχίζεται η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού με την Πύλη Εμβολιασμού να παραμένει ανοιχτή μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω.

Το πρώτο 24ωρο (από χθες το πρωί που άνοιξε η Πύλη μέχρι σήμερα το πρωί), είχαν διευθετηθεί τα 12,210 ραντεβού από τα 22,470 που είχαν διατεθεί. Την Τρίτη, η Πύλη Εμβολιασμού αναμένεται να ανοίξει ξανά για τους δικαιούχους ηλικίας 18-39.

Από τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, το ποσοστό εμβολιασθέντων τουλάχιστον με την 1η δόση είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό στα άτομα 70 ετών και άνω, ενώ με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων 40-49, 50-59 και 60-69. Επιπλέον, σημαντική αύξηση παρουσιάζεται την τελευταία εβδομάδα στην ηλικιακή ομάδα των 30-39. Χαμηλό και σε σταθερή πορεία παραμένει, ωστόσο, το ποσοστό των ατόμων που έλαβαν τουλάχιστον την 1η δόση στις ηλικίες 18-29 ετών.

Συνολικά, μέχρι και τις 11 Ιουνίου, έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση το 58,8% και ποσοστό 39% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα, λαμβάνοντας είτε και τις δύο δόσεις των εμβολίων AstraZeneca, Moderna και Pfizer είτε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση