ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πύλη Εμβολιασμού: Ξεπέρασαν τις 9.000 τα ραντεβού μέσα σε μία ώρα

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις ηλικίες 43 και 44 ετών

Της Άντρης Θρασυβούλου

Με το άνοιγμα της Πύλης Εμβολιασμού στις 7.30 το πρωί, τα ραντεβού που διευθετήθηκαν ξεπέρασαν τις 9.000 μέσα σε μία ώρα. Αυτό ανέφερε στην «Κ» ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

Πέραν των 7500 ραντεβού τα οποία διευθετήθηκαν αφορούσαν το εμβόλιο της pfizer. Περαιτέρω στοιχεία αναμένεται να δοθούν αργότερα από το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού άνοιξε το πρωί της Δευτέρας (26/4) για τα άτομα 43 μέχρι 44 ετών και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. 

Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της έναρξης ισχύος από αύριο των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος για σκοπούς μετάβασης σε Κέντρο Εμβολιασμού, νοουμένου ότι προσκομίζεται το απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο (έντυπο, γραπτό μήνυμα, Κάρτα Εμβολιασμού) για σκοπούς ελέγχου. Επιπρόσθετα, για όσα άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια και έχει παρέλθει περίοδος 14 ημερών από τη λήψη της τελευταίας δόσης, ισχύουν τα ακόλουθα:

• Δεν απαιτείται υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός σε περίπτωση που τα άτομα αυτά θεωρηθούν στενή επαφή κρούσματος.

• Εξαιρούνται της υποχρέωσης για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση