ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΦΕΚ: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην αγορά

Kαλεί τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνον την ποσότητα των φαρμάκων τα οποία συνταγογραφούνται από τους θεράποντες γιατρούς τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

O Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιριών Κύπρου (ΣΦΕΚ) ενημερώνει το κοινό ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην κυπριακή αγορά για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών και ως εκ τούτου κρίνεται αχρείαστη η αλόγιστη αγορά σκευασμάτων απλώς και μόνον για τη δημιουργία αποθεμάτων.

Ο ΣΦΕΚ καλεί τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνον την ποσότητα των φαρμάκων τα οποία συνταγογραφούνται από τους θεράποντες γιατρούς τους, ώστε να διασφαλισθεί ότι όλοι όσοι έχουν ανάγκη φαρμάκων θα μπορούν να έχουν την ποσότητα την οποία χρειάζονται. Ασθενείς οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευθούν φάρμακα πέραν των ποσοτήτων τις οποίες χρειάζονται είναι δυνατόν να τα στερήσουν από άλλους συνανθρώπους τους οι οποίοι τα έχουν επίσης ανάγκη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΦΕΚ αναφέρει ότι διατηρεί αποθέματα φαρμάκων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Κυπρίων πολιτών διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι από την ημερομηνία κατά την οποία γίνεται παραγγελία φαρμάκων μέχρι και την παραλαβή τους στην Κύπρο, μεσολαβεί διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών.

Διευκρινίζει ακόμα ότι μέχρι αυτή τη στιγμή οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες στο εξωτερικό, δεν έχουν ενημερώσει ότι προβλέπουν προβλήματα στην αλυσίδα προμήθειας της κυπριακής αγοράς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι "αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να συμπεριφέρεται με τρόπο ο οποίος δυνατόν να επιφέρει αναστάτωση στην φυσιολογική ροή των πραγμάτων και του εύλογου προγραμματισμού προμηθειών".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X